19. lipnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Za 18 dana počinje rastavljanje Pješačkog mosta! Evo kako izgleda beton ispod…

1 min read
...otišli smo ispod mosta, a s namjerom fotografiranja nekoliko snimaka koji svjedoče dotrajalosti betonskih ploča, a i da zapamtimo kako most izgleda, do lipnja '22. godine...

Danas – 18 dana, zatvorit će se Pješački most u Osijeku, a zbog druge faze rekonstrukcije, koja uključuje izmjenu dijela i obnovu većine betonskih ploča hodne površine. Točnije, 5 će ih biti potpuno zamijenjeno, a 45 rekonstruirano. Uglavnom, sve moraju biti skinute. I od mosta će ostati samo ‘karoserija’. S tim saznanjem otišli smo ispod mosta, a s namjerom fotografiranja nekoliko snimaka koji svjedoče dotrajalosti betonskih ploča, a i da zapamtimo kako most izgleda, do lipnja ’22. godine, a kada će ponovno biti vraćen u funkciju.

Naime, od ’80. godine na ovamo, punih 41 godinu ‘ljuljamo’ se ‘gazimo’ Pješačkim mostom u Osijeku, ali od 18. listopada most se zatvara i kreće najopsežniji dio njegove rekonstrukcije. Bit će odstranjena kompletna hodna površina, svih 50 betonskih ploča. U trećoj fazi će se tek obnavljati ograda, svi kablovi, instalacije i ‘bužiri’. Za sada je važno znati kako će ovaj dio rekonstrukcije biti dovršen do početka nove kupališne sezone, odnosno do konca lipnja ’22. Ranije su izmijenjene ‘sajle’, dio metalne konstrukcije. Ukupna vrijednost cijele rekonstrukcije je između 16 i 17 milijuna kuna, a prve faze, koja je dovršena, 5 milijuna.

Foto: OsijekExpress.com

Facebook Comments