28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Međunarodni dan starijih osoba: U Domu u Osijeku cijepljeno 93% korinika i 65% djelatnika!

2 min read
„U posljednjih nekoliko godina imali smo brojne investicije. Zajedno sa Županijom povukli smo 12 milijuna kuna za energetsku obnovu“, rekao je Ćurić.

Na današnji dan, 1. listopada, obilježava se Međunarodni dan starijih osoba. Tom prigodom organiziran je zabavni program i druženje u dvorištu Doma za starije i nemoćne Osijek, u Drinskoj ulici, u kojem su smještena 353 korisnika. Ovoj proslavi pridružili su se i predstavnici Grada i Županije, zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin i potpredsjednik Gradskoga vijeća Drago Šerić te zamjenik župana Mato Lukić – javlja priopćenjem Grad Osijek, nastavljajući…

Vulin je naglasio da nas današnji dan podsjeća koliko svi zajedno, dakle 365 dana u godini, moramo brinuti i skrbiti o osobama treće životne dobi i osigurati im što kvalitetniji i dostojanstveniji život. Također je napomenuo kako će Grad u suradnji s Osječko-baranjskom županijom koja je osnivač Doma, krenuti u realizaciju projekta osiguranja dodatnih kapaciteta za umirovljenike. „Preduga je lista čekanja. Tražit ćemo najbolji model s ciljem nadogradnje i proširenja kapaciteta javnih domova, ali i razviti suradnju s privatnim domovima koji pružaju ovakvu vrstu usluge“, rekao je Vulin.

Inače, u redovnoj komunikaciji s umirovljeničkom populacijom je potpredsjednik Gradskoga vijeća Drago Šerić, koji je i osobno umirovljenik, pa dobro poznaje svakodnevnu problematiku starijih osoba. Slijedom toga je realiziran prijedlog da Grad Osijek nabavi i pokloni sobni bicikl kako bi umirovljenici u Domu i u zimskim danima mogli imati što više aktivnosti. Danas im je i službeno uručen.

Ravnatelj Doma Vjekoslav Ćurić je podsjetio na ulaganja u Dom. „U posljednjih nekoliko godina imali smo brojne investicije. Zajedno sa Županijom povukli smo 12 milijuna kuna za energetsku obnovu“, rekao je Ćurić. Uz to, Ćurić se osobito osvrnuo na epidemiološke mjere. „S ponosom mogu reći da je cijepljeno 93 posto korisnika i preko 65 posto djelatnika, tako da smo podignuli razinu sigurnosti”, ističe Ćurić.

Zamjenik župana Mato Lukić naglasio je da je Osječko-baranjska županija u zadnje tri godine uložila 27 milijuna kuna u razne investicije i održavanje ove ustanove. Također je istaknuo svjesnost da su trenutni kapaciteti Doma nedostatni u odnosu na potrebe te da će se ići u smjeru proširenja Doma – zaključuju iz Grada.

Foto: Grad Osijek

Facebook Comments