Pon. lis 18th, 2021

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Mjere u KBC-u došli provjeriti iz Ministarstva! Ispred bolnice prosvjed!

1 min read
- Došao sam vidjeti provode li se mjere i testiranja. Pohvaljujem KBC zbog provedenog testiranja. Pozitivni nalazi su potvrda potrebe testiranja - kazao je Žanić.

Od ponoći na snazi su i u primjeni Covid potvrde na ulasku u KBC Osijek, kako za dio pacijenata, tako za sve zaposlenike u osječkoj bolnici, medicisnko i nemedicinsko osoblje. Podsjećamo, dan ranije su provedena testiranja za one koji Covid nisu preboljeli niti se protiv njega cijepili, a od 322 testirana zaspolenika/ce, njih 6 je bilo pozitivno. Provedbu mjera danas je u KBC došao provjeriti ravnatelj Uprave za financijske poslove Ministarstva zdravstva Gordan Žanić. A ispred KBC-a prosvjedovalo je zbog primjene potvrda nekoliko građana držeći transparent – Država ne dopušta diskriminaciju.

– Došao sam vidjeti provode li se mjere i testiranja. Pohvaljujem KBC zbog provedenog testiranja. Pozitivni nalazi su potvrda potrebe testiranja – kazao je Žanić.

U KBC Osijek od danas na ulazu nema posebno velikih razlika, tvrdi ravnatelj KBC-a prof.dr.sc. Željko Zubčić…

– Nama se ništa ne mijenja, djelatnici imaju poseban ulaz koji je pokriven termovizijskom kamerom, znači i dalje imamo obvezu mjerenja temperature kod dolaska na posao. A potvrde? To je sve prikupljeno, znamo tko ima imunost, tko nema, tko mora ići na testiranje… Voditelji ustrojstvenih jedinica dobili su rezultate, pozitivni djelatnici obaviješteni i ostali u kućnoj izolaciji – kazao je Zubčić.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija) & OBŽ (screenshot, ilustracija)

Facebook Comments