Pon. lis 18th, 2021

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Produženjem potvrda manje testiranja zaposlenika KBC-a! A i cijepilo se 15-tak?

2 min read
...brojka onih koji se moraju testirati radi Covid potvrde značajno je manja otkako su iz Stožera CZ s nacionalne razine produžili valjanost istih za 3 mjeseca, s 9 na 12.
drenjančević

Neslužbeno, cijepilo se 15-tak zaposlenika KBC-a u Osijeku, protiv bolesti Covid-19, u vremenu između najave potrebe testiranja, kao i prvog i drugog testiranja ovog tjedna, a otkako su za obavljanje posla u krugu bolnice, odnosno zdravstvu, zahtjevane Covid potvrde. Točan broj se u ovom trenutku ne može znati, jer traje anketiranje, a osobe se mogu cijepiti na punktovima, brojnim mjestima, dočim će im biti, moguće je, pružena mogućnost i organizirano u KBC-u u Osijeku. Ali, jedna je odluka bitno pomogla i smanjila broj zaposlenika koji se moraju podvrgnuti testiranju…

– Cijepilo se više zaposlenika, je. Čak Vam i mogu reći broj kojim trenutno raspolažem, ali on će se izmijeniti možda za 5 minuta, možda za sat – kazao je telefonski dr. Domagoj Drenjančević za OsijekExpress.com, slažući se s pretpostavkom da je broj ‘živo tijelo’ i podložan promjenama na dnevnoj razini.

K tome, brojka onih koji se moraju testirati radi Covid potvrde značajno je manja otkako su iz Stožera CZ s nacionalne razine produžili valjanost istih za 3 mjeseca, s 9 na 12.

– I to za oko 20% ili više. Jer, gledajte, posljednji jači epidemijski val, a kada je oboljelo i dosta naših zaposlenika, bio je upravo prije više od 9 mjeseci, usljed čega su brojni preboljeli, ali više nisu imali pravo na Covid potvrdu. Ovo produženje je značajno pomoglo, a radi se o osobama koje su doista razvile imunitet na Covid-19 – zaključio je pomoćnim ravnatelja KBC-a Osijek dr. Drenjančević.

Pa ipak, produženje potvrda za djelatnike u zdravstvu i socijali je, neslužbeno, više interni, naš dokument. Valja ga razlikovati od EU Covid potvrda.

Foto: Youtube (screenshot, ilustracija)

Facebook Comments