29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Otvoren specijalizirani praktikum u Ugostiteljsko-turističkoj školi Osijek

1 min read
Ukupna vrijednost projekta RCK VIRTUS – uspostava infrastrukture regionalnog centra kompetentnosti je 24.214.510,51 kuna

Ugostiteljsko-turistička škola u Osijeku jedna je od 25 strukovnih škola u Hrvatskoj imenovana Regionalnim centrom kompetentnosti i to u sektoru turizma i ugostiteljstva. Regionalni centri kompetentnosti (RCK) su zamišljeni kao mjesta izvrsnosti strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, u kojima će se uz osnovnu djelatnost obrazovanja i učenja temeljenog na radu, obavljati i osposobljavanje i usavršavanje u područjima koji pridonose poboljšanju kvalitete strukovnog osposobljavanja i njegove prilagodbe potrebama gospodarstva i tržištu rada.  Upravo iz tog razloga značajno je otvorenje specijaliziranog kuharsko-slastičarskog praktikuma, u četvrtak, 7. listopada 2021. godine kojem je nazočio i zamjenik župana Osječko-baranjske županije Josip Miletić.

– Drago mi je što mogu biti na otvorenju praktikuma Ugostiteljsko-turističke škole u kojem će se educirati mladi ljudi i kreirati nova radna snaga, silno potrebna tržištu rada u daljnjem razvoju gospodarstva. Ovo je izuzetno važan projekt i za razvoj turizma na našem području jer uz ovakve centre možemo ostvariti značajan uspjeh, a ujedno je i pokazatelj odlične suradnje lokalne, regionalne i nacionalne razine uz kvalitetno korištenje europskih sredstava – kazao je Miletić.

Ukupna vrijednost projekta RCK VIRTUS – uspostava infrastrukture regionalnog centra kompetentnosti je 24.214.510,51 kuna, a planirana je dogradnja, rekonstrukcija i adaptacija prostora te Akademisa škole, kao i partnerskih praktikuma za potrebe svih korisnika, ali i opremanje prostora RCK te praktikuma i radionica specijaliziranom opremom koja je preduvjet za obrazovanje sukladno potrebama tržišta rada na regionalnoj razini.

Tekst i foto: OBŽ

Facebook Comments