29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Počela gradnja dvorane u Čepinu! Tonkovac pozvao Anušića ‘u vizitu’!

3 min read
Načelnik Općine Čepin Dražen Tonkovac istaknuo je kako je nastavno-sportska dvorana projekt na kojem se intenzivno radi posljednjih 11 godina...

Povodom početka radova na rekonstrukciji i dogradnji nastavno-sportske dvorane Osnovne škole Miroslava Krleže u Čepinu, a na poziv općinskog načelnika Dražena Tonkovca i ravnateljice ove Osnovne škole Branke Mack-Savanović, danas (7. listopada 2021. godine) gradilište je posjetio župan Ivan Anušić. Investicija je vrijedna 30,9 milijuna kuna, a u jednakim omjerima zajednički je financiraju Općina Čepin i Osječko-baranjska županija.

– Izgradnja nastavno-sportske dvorane je jedna od najvećih kapitalnih investicija u Općini Čepin. Radovi su u punom jeku, a time ujedno realiziramo ono što smo najavili na početku drugog mandata i načelnika Tonkovca i mene kao župana. Uz projekte koje razvija Općina Čepin, od Kulturnog centra i uređenja centra naselja do ostalih projekata, dvorana je potrebna Čepinu. Naime, Čepin je najveća općina u kontinentalnom dijelu Hrvatske, ima najviše stanovnika i djece, a time i najviše onih koji imaju potrebu boraviti u dvorani, trenirati i kreirati svoj život uz sport i druženje, a to će omogućiti ova dvorana. Osječko-baranjska županija nastoji izgraditi potrebnu infrastrukturu za razvoj sporta koji time želimo stavili na još višu razinu, naravno i uz određena financiranja sportskih klubova. Ovo je konkretan projekt, vrijedan više od 30 milijuna kuna, koji zajednički investiramo, a tako radimo sa svim općinama i gradovima na području naše županije. Zajedničke investicije i ravnomjeran razvoj svih općina i gradova činit će našu županiju još boljim i kvalitetnijim mjestom za život – rekao je župan Ivan Anušić te poželio završetak izgradnje i prije ugovorenog roka od dvije godine.

– Dvorana je vrlo vrijedan dar za našu školu, naših 392 učenika i 47 djelatnika, a doprinijet će značajnom poboljšanju uvjeta rada. Ona nije samo sportski objekt, već i prostor za različita druženja mladih ljudi koji će otvoriti mogućnosti za pozitivno djelovanje u zajednici. Izgradnja dvorane omogućit će i jednosmjensku nastavu, produženi boravak i prostor kojeg škola nije imala u posljednjih 50 godina. U budućem razdoblju morat ćemo osigurati sigurno okruženje za naše učenike, a uvjerena sam da će svi radovi proteći u najboljem redu – naglasila je ravnateljica Branka Mack Savanović te zahvalila županu Anušiću, Osječko-baranjskoj županiji i načelniku Tonkovcu.

Direktor tvrtke Iver Ivan Dumančić, kao izvođač radova zahvalio je Osječko-baranjskoj županiji i Općini Čepin na investiciji na kojoj će raditi sljedeće dvije godine tijekom kojih planiraju zaposliti i nove djelatnike.

– Posebno mi je drago da je riječ o projektu u Čepinu, odakle je i naša tvrtka, a iako je ovo zahtjevna investicija dat ćemo sve od sebe da posao izvedemo na najbolji mogući način. Inače, bit će nam potrebno 2.000 m3 betona i 400 tona željeza za armirano-betonsku konstrukciju koja će činiti okosnicu, a nakon izgradnje dvorana će značajno uljepšati vizuru mjesta – kazao je Dumančić.

Načelnik Općine Čepin Dražen Tonkovac istaknuo je kako je nastavno-sportska dvorana projekt na kojem se intenzivno radi posljednjih 11 godina i sada je konačno došao trenutak za njezinu izgradnju.

– Vrijednost projekta je gotovo 31 milijun kuna, a po završetku će imati 600 sjedećih mjesta te će biti na raspolaganju svim mještanima općine, posebno kulturnim i sportskim društvima. Zahvaljujem se županu i Osječko-baranjskoj županiji, ali i općinskoj upravi bez kojih realizacija ovog projekta ne bi bila moguća – naglasio je Tonkovac.

Tekst i foto: OBŽ

Facebook Comments