5. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Time to move: Kako besplatno putovati? Kako u inozemstvu studirati, volontirati…?

2 min read
Time to move kampanja održava se svake godine u listopadu, a organizira ju  EURODESK mreža, kako na europskoj tako i na nacionalnoj razini.
mladi djevojka crvena kosa

Proni Centar iz Osijeka i ove je godine, poslovično, u listopadu organizirao nekoliko aktivnosti u sastavu ‘Time to move’ kampanje, a kako bi mlade informirao o prilikama besplatnog putovanja i usavršavanja jetikam upoznavanja novih ljudi i mjesta. Jučer su tako imali štand ispred STUC-a u Osijeku, a na kojem su, uz Pronijevce, bili volonteri iz Španjolske i Francuske, dijeleći iskustva mobilnosti. Ali…

U srijedu 13. listopada od 11 do 13 sati pozivaju mlade da im se pridruže u Treasure hunt avanturi  ili “lovu na blago” u Parku kralja Petra Krešimira IV.  U sklopu potrage za blagom imat će prilike saznati što je Eurodesk te više o različitim prilikama za mobilnost. Predstavit će im prilike za studiranje, volontiranje u inozemstvu te prilike za sudjelovanje u razmjenama mladih. Za sudjelovanje je potrebno prijaviti se na mrežnim stranicama Pronija.

Osim toga u listopadu donose i članke i videe na temu mobilnosti putem kojih će mladi, koji su već iskusili neke od ovih prilika, ispričati kako su se oni odlučili sudjelovati te kako im je bilo. Članke i videe možete pratiti na mrežnoj stranici Info-centra za mlade Osijek, kao i njihovom Youtube kanalu.

Time to move kampanja održava se svake godine u listopadu, a organizira ju  EURODESK mreža, kako na europskoj tako i na nacionalnoj razini. Kampanja se održava s ciljem širenja znanja o mobilnosti te otkrivanju iskustava i prednosti Erasmus+ programa. PRONI Centar za socijalno podučavanje, kao jedan  od multiplikatora hrvatske EURODESK mreže svake godine sudjeluje u obilježavanju kampanje.

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments