28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Osijek ponovno organizator Prvenstva RH u sportskoj gimnastici! Mađarević: Odlično!

2 min read
...a koje će se održati održati od 29. do 31. listopada ove godine i okupiti najbolje vježbače muške i ženske sportske gimnastike, od djece najmlađe dobi do seniora.

Drugu godinu za redom Gimnastičko društvo Osijek-Žito i grad Osijek izabrani su kao domaćini Prvenstva Hrvatske muške i ženske sportske gimnastike – javlja iz GD-a, dodajući kako je odluku donio IO HGS-a, kojom je osječki klub imenovan jednoglasno ponovnim organizatorom Prvenstva Hrvatske muške i ženske sportske gimnastike za 2021. godinu, a koje će se održati održati od 29. do 31. listopada ove godine i okupiti najbolje vježbače muške i ženske sportske gimnastike, od djece najmlađe dobi do seniora.

– Odlična je ovo prilika Gimnastičkom društvu Osijek – Žito, Gradu Osijeku i Osječko – baranjskoj županiji da se ponovno potvrde i dokažu kao vrsni organizatori velikih gimnastičkih natjecanja – ovo je naravno potvrda naše dobre prošlogodišnje organizacije gdje se u iznimno teškim uvjetima, u jeku pandemije virusa COVID – 19, organizirao event s rekordnim brojem sudionika iz cijele Hrvatske – u Osijeku se okupilo preko 400 vježbača, sudaca i trenera iz gotovo svih klubova od Dubrovnika, Zadra, Rijeke, Zagreba, pa sve do Osijeka. Za Gimnastičko društvo Osijek – Žito ovo je nova prilika okupiti još veći broj sudionika u Osijeku i oduševiti ne samo kvalitetom organizacije ovog velikog natjecanja nego i kvalitetom turističke destinacije – govori Vladimir Mađarević, potpredsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza, a s kojim se još jednom ovogodišnjem nastupu u Osijeku veseli i mladi parteraš Aurel Benović, hrvatski seniorski reprezentativac i član osječkog kluba.

– Iznimno sam sretan što je moj matični klub ponovno organizator Prvenstva Hrvatske. Ovo je prilika za mene da ponovo nastupim ovdje u Osijeku nakon proljeća i srebrne medalje na DOBRO World Cupu. Nadam se da ću dobru formu potvrditi i na ovom domaćem natjecanju, boriti se sa svojim najvećim hrvatskim konkurentima i, nadam se, izaći kao pobjednik. Želja mi je da ovdje na domaćem terenu okupimo što veći broj natjecatelja iz cijele Hrvatske, ponovo pokažemo da smo dobri organizatori i na najbolji mogući način privedemo kraju ovu sportsku 2021. godinu – istaknuo je Aurel, europski viceprvak iz Mersina 2020.

Foto: GD Osijek Žito (arhiva, ilustracija)

Facebook Comments