Pon. lis 18th, 2021

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Pred utakmicu u Osijeku Modrić govori: Atmosfera je ovdje uvijek fenomenalna!

2 min read
- Mile je zaslužio svoj poziv. Ja bih volio kada bi se izbrio, ali njegova je konkurencija jako velika - kazao je Dalić, a slično očekuje, doima se, još jednog Osječanina - Barišića.

Hrvatski nogometni ‘stroj’ sutra u Osijeku igra kvalifikacijsku utakmicu za SP protiv Slovačke. Mjesto radnje: Gradski vrt. Vrijeme radnje: 20:45 sati. Cilj: Pobjeda!

– Ispred nas je možda i najvažnija utakmica. Rusija ima teško gostovanje protiv Slovenaca. Sutra idemo punom snagom po trijumf – kazao je uvodno hrvatski izbornik Zlatko Dalić na konferenciji za novinstvo u Osijeku, a ususret utakmici protiv Slovaka, trenutačno četvrte selekcije na ljestvici skupine, sa čitavih sedam bodova manje no što imamo mi i Rusi.

– Možda će biti opasniji uđu li igrači koji nisu do sada imali prilike. Neće biti lagano, to je dobra ekipa i itekako može biti neugodna. Tko će igrati za njih, manje je bitno, moramo gledati sebe – nastavio je Dalić, a u kontekstu pretpostavke da bi za Slovačku mogli zaigrati manje ranije zastupljeni igrači, u uvjetima da se Slovačka zaista već oprostila od kvalifikacija, kako računa tamošnja javnost.

Izgubili su u Rusiji, ali su igrali dobro, smatra Dalić, dodajući kako imaju jaku veznu liniju i opasan napad, dočim naša selekcija 6 utakmica nije primila gol, a nije joj namjera ni sutra pokleknuti.

– Bit će promjena u sastavu. Nemam zamjerki na igru pojedinaca protiv Cipra, već želim agresiju i svježu krv. Nisu svi maksimalno spremni – nizao je Dalić.

Ćaleta-Car u tri dana ne može biti na visokoj razini, pretpostavlja izbornik, ali se zato Vida vraća. Umjesto Kovačića mogli bi gledati Pašalića. Rezultat kroji ozračje, tako je i atmosfera među reprezentativcima odlična.

Škorić zacijelo neće dobiti priliku. Dalić govori kako je njime zadovoljan, ali kako mu je konkurencija iznimno velika.

– Mile je zaslužio svoj poziv. Ja bih volio kada bi se izbrio, ali njegova je konkurencija jako velika – kazao je Dalić, a slično očekuje, doima se, još jednog Osječanina – Barišića.

– Borna je u reprezentaciji, tu je, koga god stavim neću pogriješiti. Da ne govorim u detalje.

– Slovačka je teži protivnik nego Cipar. Međutim, vjerujem kako ćemo uz podršku navijača osvojiti tri važna boda – nastavio je Luka Modrić tamo gdje je izbornik stao.

– Poštujemo Slovake, neće biti lako. Mi moramo gledati sebe i igrati svoju utakmicu – nizao je kapetan Hrvatske na konferenciji za novinstvo pred sraz sa Slovacima, a onda je na red došao i Osijek…

– Uvijek se ugodno osjećamo u Osijeku. Atmosfera je ovdje uvijek fenomenalna – zaključio je.

Hrvatska vodi na ljestvici sa 16 bodova, koliko imaju i Rusi. Treća je Slovenija sa 10 bodova, Slovačka je četvrta i ima devet bodova.

Foto: OsijekExpress.com

Facebook Comments