Pon. lis 18th, 2021

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Osječki Ju Jitsu klub Tatami vice prvak Hrvatske: 5 zlata, 11 srebrnih medalja i 9 bronci

2 min read
...osječki Tatami u Zadru je osvojio 5 zlata, 11 srebrnih i 9 brončanih medalja. Zlatne medalje osvojili su Teo Vuletić, Mark Jobst, Paula Majhen, Leonard Trogrlić i Max Peterlić.

U subotu je u Zadru održano državno Ju-Jitsu prvenstvo na kojem je sudjelovalo gotovo 200  natjecatelja svih uzrasta i težinskih kategorija. Dosadašnji državni prvak Hrvatske, koji je naslov osvojio ’19. godine, osječki Tatami u Zadru je osvojio 5 zlata, 11 srebrnih i 9 brončanih medalja. Zlatne medalje osvojili su Teo Vuletić, Mark Jobst, Paula Majhen, Leonard Trogrlić i Max Peterlić.

Srebrne medalje odnijeli su Dominik Korošić, Rok Radić, Grgur Mikulić, Adrijan Trogrlić, Noa Kopljar, Luka Lijić, Toni Matković, Hana Pejić, Sven Strnad, Karla Vujičić, Marija Ferčec. Broncu su ponijeli Vid Ivezić, Nikola Balog, Sergej Humel Čanaki, Fran Ivić, Dinko Burazin, Borna Vukašinović, sestre Glorija i Leona Turalija, te Marko Brkić.

– Vrlo sam zadovoljan i ponosan osvojenim drugim mjestom na državnom prvenstvu s obzirom da je iza nas teška godina obilježena bolešću Covid-19. S druge strane konkurencija nikad nije bila jača pa je pred borcima bio velik izazov i teške borbe. Ipak veseli me takvo omasovljenje jer pokazuje da je Ju Jitsu sve popularniji sport u Hrvatskoj, čemu je svakako dodatno pridonijelo i punopravno članstvo pri Hrvatskom olimpijskom odboru – istaknuo je Andrej Jovanović, voditelj i trener osječkog JJKluba Tatami.

Istaknuo je još i kako je osječki borilački klub proglašen drugim najuspješnijim klubom za mlađe uzraste i juniore, dok je u kategoriji seniorima bio četvrti u konkurenciji 11 klubova iz svih dijelova Hrvatske.

Osim navedenih kategorija, sa svrhom popularizacije i omasovljenja sporta, u disciplini Jiu-Jitsu (Ne-Waza/BJJ) održano je još natjecanje za početničke pojaseve (bijeli i plavi pojas) u seniorskim kategorijama. Dodatne kategorije za bijeli i plavi pojas (muškarci: -56kg,-62kg, – 69kg, -77kg,-85kg, -94kg, +94kg, žene: -63kg, +63 kg). Član JJKluba Tatami, Osječanin Vid Vrdoljak uzeo je srebro u kategoriji do 77 kilograma.

Foto: JJK Tatami

Facebook Comments