Pon. lis 18th, 2021

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

‘Drama’, a nismo ni znali: U noći otklonjen kvar, bez zastoja prometa, isporuke vode!

2 min read
Tko god je prošao iza 6 ujutro kružnim tokom, već je vidio pripremu za sfaltiranje, a koje će biti izvršeno sutra, u četvrtak, 14. listopada.

Oko 1 sat u noći, s utorka na srijedu, sinoć ako hoćete, Vodovod Osijek je na ‘Đakovštini’, na kružnom toku, ‘otvorio’ mjesto puštanja vodoopskrbne cijevi, zatvorio samo jedan kolnički trak i do 4 ujutro promijenio cijev, otklonio kvar i spriječio istjecanje vode iz 30-centimetarske cijevi s 10 bara pritiska. Za to vrijeme, a najmanjeg prometa, svejedeno se moglo prolaziti kružnim tokom, vode u okolnim kućanstvima između 1 i 4 jedva da je manjkalo. Bila je to ‘drama’, za koju nismo znali i za koju ne moramo, a znati kada je sustav ‘dobro nauljen stroj’.

Tko god je prošao iza 6 ujutro kružnim tokom, već je vidio pripremu za asfaltiranje, a koje će biti izvršeno sutra, u četvrtak, 14. listopada.

Zagreb je posljednjih dana nekoliko puta ‘plivao’. Cijevi za isporuku vode gdjegod su stare, dotrajale. Pucale su, a otvaranje mjesta puknuća vodilo je u dodatne teškoće. Osijek nije ‘otok’ u takvim situacijama. Ali, ima sustav detekcije, na temelju kojeg su još za dana u osječkom Vodovodu zamijetili problem gubitka manje količine vode.

– Ali smo odmah i procijenili štetu, odnosno što će sve trpjeti ukoliko reagiramo isti trenutak, zatvorimo promet i ostavimo kućanstva bez vode… Procijenili smo pričekati završetak prometnih ‘špica’, od 22 sata krenuli u pripremu radova i minimalizirali svaku opstrukciju svakodnevice naših sugrađanki i sugrađana. Detektirali smo minimalne gubitke vode, procijenili otprilike trajanje radova, ali bili spremni i na lošije scenarije. I ja sam u 6 ujutro išao onuda uvjeriti se u sve informacije koje sam dobivao i tijekom noći. Sve je spremno za asfaltiranje, promet nije trpio, opskrba nije trpjela – kazao je direktor Vodovoda za OsijekExpress.com Željko Mandić.

Građani su jutros još mogli vidjeti samo tragove vode, ali ne od curenja, ne od kiše, već od pranja ceste nakon radova.

Foto: OsijekExpress.com & Vodovod (ustupljena fotografija)

Facebook Comments