Ned. stu 28th, 2021

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Nakon odluke Vlade o zamrzavanju cijena, INA pojedina goriva prodaje do isteka zaliha!

1 min read
INA će u potpunosti poštivati odluku Vlade. U međuvremenu, ispitujemo sve posljedice na poslovanje koje ova Uredba Vlade nosi sa sobom... - pišu iz INA-e.

Nastavno na veliki interes medijske javnosti vezano uz današnju Uredbu Vlade Republike Hrvatske o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata, želimo naglasiti: INA će u potpunosti poštivati odluku Vlade. U međuvremenu, ispitujemo sve posljedice na poslovanje koje ova Uredba Vlade nosi sa sobom – stoji u uvodnom dijelu priopćenja INA-e, a nakon što je odlučeno kako će cijena benzina biti zamrznuta na 11,10 kuna, a dizela na 11 kuna, u trajanju od 30 dana. Međutim, to ima svoje posljedice…

– Nastavno na Uredbu Vlade Republike Hrvatske o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata, obavještavamo kupce da će INA prodavati svoja premium Class Plus goriva (Eurodiesel Class Plus, Eurosuper 95 Class Plus, Eurosuper 100 Class Plus) do isteka zaliha. Naime, zbog odredbi propisanih Uredbom koje uzrokuju značajan negativan utjecaj na poslovanje kompanije, posebno u odnosu na premium goriva, INA neće biti u mogućnosti kontinuirano opskrbljivati maloprodajna mjesta premium gorivima. Napominjemo kako je opskrba tržišta Ininim standardnim gorivima sigurna (Eurosuper 95, Eurodiesel, Eurodiesel plavi). U međuvremenu, INA nastavlja ispitivati daljnje posljedice na poslovanje i tržište koje Uredba Vlade nosi sa sobom – zaključuje se u priopćenju INA-e.

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments