28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

U ponedjeljak se zatvara Pješački most u Osijeku!

1 min read
Riječ je o drugoj fazi radova u kojoj će se obnavljati betonska konstrukcija mosta, odnosno njegova površina, a očekivani rok završetka radova je početak srpnja 2022. godine.

U ponedjeljak, 18. listopada 2021. nastavlja se obnova osječkog pješačkog mosta, kada će most biti zatvoren za prometovanje pješaka i biciklista – javlja priopćenjem Grad Osijek.

Riječ je o drugoj fazi radova u kojoj će se obnavljati betonska konstrukcija mosta, odnosno njegova površina, a očekivani rok završetka radova je početak srpnja 2022. godine. Radove će izvesti tvrtka Sitolor d.o.o. iz Slavonskog Broda, specijalizirana za izgradnju, sanacije i rekonstrukcije inženjerskih konstrukcija i izvođenje specijalističkih radova u građevinarstvu, a vrijednost ugovorenih radova u ovoj fazi iznosi 8.420.347,50 kuna s PDV-om.

Hodna se površina sastoji od 50 armiranobetonskih ploča presvučenih asfaltom koji je prethodno potrebno potpuno ukloniti i očistiti. Predviđena je sanacija 45 ploča, dok ih je pet potrebno u cijelosti zamijeniti. Predviđena je i zamjena oštećene armature, nakon čega i zaštitno premazivanje, a potom i obnova ograda.

Prošle je godine između kolovoza i prosinca obnovljena čelična konstrukcija mosta: izvedena je potpuna zamjena 102 gornja priključna elementa, antikorozivna zaštita čelične užadi, čišćenje i uređenje te antikorozivna zaštita pilona, kao i sanacija upornjaka. Taj je posao odradila samoborska tvrtka MAR d.o.o., a vrijednost radova iznosila je 3.018.900 kuna.
Prema projektantskom troškovniku, ukupan iznos za potpunu sanaciju pješačkog mosta je 16.333.637,50 kn s PDV-om, a nakon obnove – sigurnost prometovanja mostom bit će na najvišoj razini – zaključuje se.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva)

Facebook Comments