Uto. sij 25th, 2022

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Gorivo od jutros 11 i 11,10 kuna! Milanović podržava odluku Plenkovića!

2 min read
- Pratit ćemo situaciju, imamo još dosta alata na našoj strani, ali i alata na strani poslovnih subjekata koji se time bave. Ići ćemo za tim da ne ugrozimo životni standard građana - kazao je premijer Andrej Plenković.

Od danas vrijede zamrznute cijene goriva u Hrvatskoj. I to sljedećih 30 dana. Naime, Vlada je uredbom odredila kako, nakon niza povećanja cijene i dolaska do najviše razine ikada, dizel više ne smije sljedećih mjesec dana prijeći cijenu od 11 kuna, a benzin od 11,10.

Znači to zapravo i sniženje cijene u izvjesnom iznosu, jer oba su se goriva prodavala iznad 11 kuna.

Premijer Andrej Plenković komentirao je ponovno situaciju…

– Pratit ćemo situaciju, imamo još dosta alata na našoj strani, ali i alata na strani poslovnih subjekata koji se time bave. Ići ćemo za tim da ne ugrozimo životni standard građana – kazao je premijer Andrej Plenković.

– Podržavam, i to ima svoju cijenu, ali to košta, na prihodnovnoj ili rashodovnoj strani. Ne može se manipulirati cijenom nafte, ali može onim što uzimaju u proračun. I nadati se kao i svi da će se to smiriti… – komentirao je odluku Vlade jučer i predsjednik Zoran Milanović na izravan upit novinarke.

Valja napomenuti kako su iz INA-e rekli kako će poštovati tu odluku, ali da će zbog, pojednostavljeno rečeno ekonomske račune, prestati s prodajom Premium goriva, a nakon isteka postojećih zaliha.

– Nastavno na Uredbu Vlade Republike Hrvatske o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata, obavještavamo kupce da će INA prodavati svoja premium Class Plus goriva (Eurodiesel Class Plus, Eurosuper 95 Class Plus, Eurosuper 100 Class Plus) do isteka zaliha. Naime, zbog odredbi propisanih Uredbom koje uzrokuju značajan negativan utjecaj na poslovanje kompanije, posebno u odnosu na premium goriva, INA neće biti u mogućnosti kontinuirano opskrbljivati maloprodajna mjesta premium gorivima. Napominjemo kako je opskrba tržišta Ininim standardnim gorivima sigurna (Eurosuper 95, Eurodiesel, Eurodiesel plavi). U međuvremenu, INA nastavlja ispitivati daljnje posljedice na poslovanje i tržište koje Uredba Vlade nosi sa sobom – stoji u njihovom jučerašnjem priopćenju.

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments