28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

HDSSB u subotu izabrao Završkog predsjednikom za sljedeće 4 godine…

2 min read
Za predsjednika HDSSB-a izabran je dosadašnji povjerenik stranke, g. Ivica Završki. Za glavnog tajnika stranke izabran je, g.Marin Medved, a za predsjednika Glavnog odbora HDSSB-a izabran je, g.Hrvoje Žanić.

Dana 16. studenog 2021. godine (listopada nap.a. !?) u zgradi sjedišta HDSSB-a u Osijeku, Trg Lava Mirskog 1. održan je X (deseti) Izborni sabor Hrvatskog demokratskog saveza Slavonije i Baranje – javlja priopćenjem HDSSB i nastavlja…

Na Saboru stranke dosadašnji Povjerenik HDSSB-a podnio je izvješće o radu stranke u proteklom periodu, naglasivši kako je HDSSB i danas zadržao status parlamentarne stranke, te da HDSSB nastavlja sa svojim aktivnim radom, kako bi se pripremio za slijedeće parlamentarne i lokalne izbore.

Nazočnima se je obratio utemeljitelj HDSSB-a Branimir Glavaš i dosadašnji predsjednik Glavnog odbora HDSSB-a Josip Salapić koji su naglasili da je sadašnje opće rasulo na političkoj sceni Hrvatske, najbolji pokazatelj da Slavoniji i Baranji HDSSB kao politička opcija treba i u budućnosti, a što je moguće postići pomlađivanjem članstva stranke.   

U radnom dijelu sjednice X Izbornog sabora HDSSB-a, usvojene su predložene Izmjene i dopune Statuta HDSSB-a, te izabrano novo vodstvo HDSSB-a za slijedeće četverogodišnje razdoblje.

Za predsjednika HDSSB-a izabran je dosadašnji povjerenik stranke, g. Ivica Završki. Za glavnog tajnika stranke izabran je, g.Marin Medved, a za predsjednika Glavnog odbora HDSSB-a izabran je, g.Hrvoje Žanić. 

Osim čelnih dužnosnika HDSSB-a, X Izborni sabor HDSSB-a, izabrao je 7 članova Izvršnog odbora HDSSB-a, 21. člana Glavnog odbora, te po 3 člana Nadzornog odbora HDSSB-a i Suda časti HDSSB-a.

Istog dana, nakon završetka X Izbornog sabora HDSSB-a, održane su i konstituirajuće sjednice Glavnog odbora HDSSB-a i Izvršnog odbora HDSSB-a, a za rizničara HDSSB-a, izabrana je dosadašnja rizničarka, gospođa. Marija Petrović – zaključuje se u priopćenju stranke.

Foto: HDSSB (ilustracija, iz priopćenja, arhiva, screenshot)

Facebook Comments