Ned. stu 28th, 2021

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Jedna od najboljih na svijetu, osječka DJ-ica Insolate nastupala u Pragu u ‘kapelici’!

2 min read
Svirala je u Argentini, Kini, Americi, Francuskoj, Češkoj, Njemačkoj... klubovima u koje Vašeg autora vjerojatno ne bi ni pustili.

Sacre Coeur, naziv je kojeg će brojni povezati s Parizom, no i u Pragu postoji, ali bivši sakralni objekt istog naziva, a u kojem je nastupala Osječanka, naša hrvatska najpoznatija DJ-ica Insolate, Osječanima poznata i kao Sunčica Barišić. – Nakon puno godina, ponovno sam u Pragu. Sviram u ovom nestvarnom zdanju, Sacre Coeur.. – napisala je Insolate ususret nastupu u 3 ujutro u subotu, a poslije kojeg je na ‘storyju’ Instagrama podijelila i nekoliko ‘fotki’ ispunjene ‘kapelice’, uskog objekta, ali fantastičnog ugođaja, kojeg Česi danas izdaju za koncerte, svečanosti, svadbe ako hoćete… – Hvala za sjajnu zabavu – dometnula je Osječanka na jednom od prenešenih ‘storyja’.

A tko je Insolate? Naučeni smo već u Osijeku kako generacijski neki nemaju pojma, a drugi sjajno barataju znanjem o ne malom broju uspješnih i poznatih Osječanki i Osječana u ‘velikom bijelom svijetu’. Sunčica Barišić je jedna od uspješnih, najbolja u Hrvatskoj, prepoznata na svjetskoj sceni. Ona je DJ-ica i producentica elektroničke glazbe, a čime se bavi već više od 20 godina.. Jedna je od svakako najuspješnijih autorica techno glazbe – i to na svim paralelama i meridijanima. A prošli smo možda pokraj nje u gradu, na kupanju, na mostu…

Svirala je u Argentini, Kini, Americi, Francuskoj, Češkoj, Njemačkoj… klubovima u koje Vašeg autora vjerojatno ne bi ni pustili. Sinoćnji je bio toliko poseban jer je ‘svirka’ u prostoru koji je nekoć bio sasvim drugačije namjene. Prostora ima itekako, oko 1.200 četvornih metara, kada se ubroje prilazi, ‘sakristija’, dvorište..

Iz na internetu dostupnih razgovora s njom i o njoj, razvidno je kako je prošla trnovit put prema uspješnosti u ovoj ‘industriji’, jer vrijeme u kojem je krenula baviti se elektronskom glazbom naša je nacija još bila na modemu i zauzetoj telefonskoj liniji. A danas je ona ta koja, uz sponozore, radi video zapise smjernica za stvaranje glazbe novim mladim naraštajima.

Foto: Instagram (screenshot)

Facebook Comments