Ned. stu 28th, 2021

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

‘Spektakl’ narušavanja javnog reda i mira u Slavoniji! Gospođa (29) s 3,2 promila vikala na konobaricu…

2 min read
...policijski službenici su u subotu, 16. listopada, oko 21 sat u Novoj Gradiški, zatekli 49-godišnjaka, koji je urinirao po zgradi obrazovne ustanove te na takav način vrijeđao moralne osjećaje građana.
policija 2

Tijekom vikenda policijski službenici su intervenirali više puta zbog narušavanja javnog reda i mira. Policija protiv svih počinitelja prekršaja podnosi prekršajne prijave zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira – javlja PU BPŽ i niže postupanja, jedno za drugim…

Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod, dana 15. listopada, oko 12.30 sati, postupali su na prostoru željezničkog kolodvora u Slavonskom Brodu, povodom dojave o narušavanju javnog reda i mira. Pritom su utvrdili da je 39-godišnjak putem mobilnog uređaja i zvučnika reproducirao glazbu te je konzumirao alkoholno piće na javnom mjestu. Izvršenim alkotestiranjem, očitana je koncentracija alkohola od 2,26 promila alkohola u krvi.

U subotu 16. listopada, u Bartolovcima, unutar trgovine, vikom i galamom, javni red i mir je narušavao alkoholizirani 35-godišnjak (1,98 promila), koji je nastavio s činjenjem prekršaja i nakon dolaska policijskih službenika. Počinitelju prekršaja je određeno zadržavanje u prostorijama policije do prestanka djelovanja utjecaja alkohola.

U petak, oko 20.30 sati, u Novoj Gradiški, pod utjecajem alkohola od 3,20 g/kg, javni red i mir, vikom i psovkama, narušavala je 29-godišnjakinja, nezadovoljna na zaposlenicu ugostiteljskog objekta koja joj nije htjela poslužiti alkoholno piće. Alkoholizirana 29-godišnjakinja je vrijeđala i omalovažavala i policijske službenike te je potom zadržana u prostorijama policije do prestanka djelovanja utjecaja opojnog sredstva.

Nadalje, policijski službenici su u subotu, 16. listopada, oko 21 sat u Novoj Gradiški, zatekli 49-godišnjaka, koji je urinirao po zgradi obrazovne ustanove te na takav način vrijeđao moralne osjećaje građana.

Istog dana, oko ponoći, policijski službenici su u Novoj Gradiški prekršajno sankcionirali 23-godišnjeg počinitelja prekršaja konzumacije alkohola na javnom mjestu.

U nedjelju, oko 1,20 sati, također u Novoj Gradiški, došlo je do fizičkog sukoba alkoholiziranih mladića u dobi od 22, 20 i 19 godina, zbog ranije narušenih međuljudskih odnosa. Izvršenim alkotestiranjem, utvrđene su koncentracije alkohola u iznosima od 0,97 ‰, 1,64 ‰ te 1,22 ‰.

Foto:

Facebook Comments