29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Vrhunski vikend Kulturnog centra: Koncert Sare Renar i monodrama Anje Đurinović Rakočević i Robina Mikulića

2 min read
Sara Renar koncertom u subotu, 23. listopada 2021. godine s početkom u 21:00 sat u Maloj dvorani Kulturnog centra Osijek, osječkoj će publici predstaviti svoj četvrti studijski album „Šuti i pjevaj“.

U petak, 22. listopada s početkom u 20:00 sati u Maloj dvorani Kulturnog centra Osijek bit će izvedena monodrama „Život koji je vrijedilo živjeti“. Riječ je o autorskom projektu Anje Đurinović Rakočević i Robina Mikulića.

Monodrama Život koji je vrijedilo živjeti u izvedbi glumice Anje Đurinović Rakočević iskren je komad o jednoj sudbini koja je mogla biti bilo čija. Riječima autorskog tima, ovaj „pažljivo strukturirani bućkuriš ideja, pokreta, pokušaja i pogreški autorskog dvojca… komad je koji smatramo vrijednim investicije svakoga tko voli svoju mamu.. I odgovorno tvrdimo da ćete, nakon što pogledate ovaj komad, svaku mamu u svom životu gledati drugim očima – bez obzira radi li se o vašoj biološkoj majci ili pak bilo kojem njenom drugom modernom surogatu koje nam nameće društvo. Obračun je to kako nas samih s nama samima, tako i nas s vama.“ – stoji u pozivu KC-a.

Anja Đurinović Rakočević jedna je od najtalentiranijih glumica mlađe generacije. Članica je ansambla kazališta Gavella od 2015. godine. Nakon završene Plesne škole Ane Maletić diplomirala je glumu na zagrebačkoj Akademiji te obje umjetnosti uspješno je sjedinila upravo u ovoj predstavi. Monokoreodrama, kako ju definira plesačica i glumica, odraz je njezina izvođačkog habitusa. Ulaz na predstavu je slobodan uz prethodnu najavu putem e-maila: info@kulturni-centar.hr.

Sara Renar koncertom u subotu, 23. listopada 2021. godine s početkom u 21:00 sat u Maloj dvorani Kulturnog centra Osijek, osječkoj će publici predstaviti svoj četvrti studijski album „Šuti i pjevaj“.

Nagrađivana zagrebačka kantautorica i svestrana umjetnica čiji su albumi „Djeca“ (2014.), „Jesen“ (2015.) i „Tišina“(2016.), kao i live album „Gdje povlačiš crtu“ odlično prihvaćeni jednako od publike, kao i (međunarodne) glazbene kritike, nominirani za sve važne diskografske nagrade u Hrvatskoj i Europi svojom glazbom,  tekstovima i vokalnim izvedbama brzo je zaslužila epitete svjetskog glazbenog „materijala“ koji zaslužuje posebnu pažnju.

Od izlaska svog debitantskog albuma „Djeca“ 2014. godine , zabilježila je preko 250 koncertnih nastupa diljem Europe i regije, nastupivši na svim važnijim regionalnim festivalima i koncertnim prostorima. Osim vlastite autorske glazbe, multitalentirana i svestrana Sara surađuje sa svjetskim imenima DJ scene, piše, producira, sklada, radi glazbu za multimedijske projekte i kazališne predstave. Arhitektica zvanjem, kantautorica i glazbenica pozivom, danas je jedno od najprepoznatljivijih glazbenih imena nove generacije u regiji.

Koncert je realiziran uz potporu Osječko-baranjske županije te je ulaz na koncert besplatan uz prethodnu najavu na e-mail: info@kulturni-centar.hr.

Foto: KC i Marina Uzelac (ustupljeno za objavu)

Facebook Comments