Uto. sij 25th, 2022

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

HD je ‘nagazna mina’? ’01. i ’14.? Ali, Osijek to danas mora proći kao ‘plitak potok’!

3 min read
Ni blizu se takvo što, s takvim groznim epilogom, neće dogoditi. Samo treba biti oprezan i shvatiti da se na ovim, takozvanim 'malim utakmicama' mogu dobiti prvenstva. I zato, kada izađu Osječani na travnjak danas u 15 sati u utakmici 13. kola Prve HNL, na terenu 'smiju biti' samo oni. Osijek Ale!

Legitimna je pomisao kako će utakmica Osijeka i HD-a za ‘bijelo-plave’ biti ‘plitak potok’. Dragovoljac je svojih 6 bodova, dostatnih da ‘ne ispadnu’ iz ljestvice, skupio s tri remija i jednom pobjedom. Nasuprot tome stoji drugoplasirani osječki ‘nogometni stroj’. HD svoje bodove mora pomnožiti sa 4 da bi bio tamo gdje je momčad iz Gradskog vrta sada. Dakle, nemoguće! Jedan jedini se čini razuman ishod! Pobjeda Osijeka.

U dobroj vjeri i mi ‘potpisujemo’ takav ‘score’, ali opreza radi, kao i u ime sprječavanja vlastite bahatosti potpisanog novinara, spomenuti ćemo jedan povijesni trenutak. U prosincu ’00. godine Osijek je ispraćen sa češkog Strahova s 1-5. Današnji trener Osijeka Nenad Bjelica tada je ‘dirigirao’ veznom linijom i ekipom Osijeka. Ispali su Osječani iz Europe, ali su postali jesenski prvaci, s aspiracijama na titulu, makar umanjenim, jer Bjelica je u tom trenutku bio na odlasku za njemački K’lautern. I nije otišao samo on. Almir Turković je bio ozlijeđen, Ivica Beljan ‘poslan kući’… Prva sljedeća utakmica Osijeka, prvi sljedeći nastup bio je protiv Hrvatskog dragovoljca. Osijek je izgubio i u sljedećih nekoliko kola prednost na tablici se potpuno istopila.

Ni blizu se takvo što, s takvim groznim epilogom, neće dogoditi. Samo treba biti oprezan i shvatiti da se na ovim, takozvanim ‘malim utakmicama’ mogu dobiti prvenstva. I zato, kada izađu Osječani na travnjak danas u 15 sati u utakmici 13. kola Prve HNL, na terenu ‘smiju biti’ samo oni. Osijek Ale!

– Momčad je u dobrom stanju, dobro smo radili ovaj tjedan. Protiv Vukovara smo dali minutažu igračima koji imaju manji ritam utakmica, budući da nas očekuju tri ogleda u sedam dana i na neki način ćemo malo rasporediti minutažu. Atmosfera nakon pobjede u Koprivnici je dobra, odradili smo odličnu utakmicu tamu i zasluženo pobijedili, a vjerujem da smo spremni u subotu dati svoj maksimum i doći do nove vrijedne pobjede – kazao je na konferenciji za novinstvo šef struke Osijeka Nenad Bjelica.

– Očekujem da će utakmica biti slična toj u kojoj se Hrvatski dragovoljac kompaktno branio. Vjerujem da će i sada ići u tom smjeru, odnosno da ćemo imati posjed i kontinuirani napad, a da će se suparnik kompaktno braniti i tražiti priliku iz kontri i polukontri. Pojačali su se nekolicinom igrača, bitno su poboljšali rezultate, uhvatili su priključak s drugim momčadima, s novim trenerom djeluju kompaktno i čvrsto, a osim u utakmici s Dinamom svaki put su bili konkurentni. Trebat će biti jako strpljiv, nadam se maksimalnom učinku svojih igrača, a kada je tako onda je pobjeda slijed toga – nastavio je trener iz Gradskog vrta.

Jugović je otpao, Kleinheisler je više nego upitan, dok se povratak Bartoleca očekuje za utakmice protiv Rudeša i Rijeke. Van stroja je i dalje Ivušić koji bi mogao propustiti i sve preostale utakmice do reprezentativne stanke. Osijek ima kadar za nadomještanje spomenutih, razumije se.

– Imamo kadar za nadoknaditi ih. U prethodnim utakmicama u veznom redu su igrali Fiolić i Hiroš, a imamo i Žapera, Pilja, Ndockyta… Na teren ćemo poslati respektabilnu momčad koja je spremna pobijediti Hrvatski dragovoljac – nizao je Bjelica, a osvrnuvši se i na novinarsko pitanje o posljednjem gostovanju Hrvatskog dragovoljca u Gradskom vrtu.

Naime, utakmica je to na kojoj su ‘bijelo-plavi’ ’14. godine sačuvali prvoligaški status.

– Čitao sam puno o tome i znam što se događalo iako nisam bio u Hrvatskoj. To je bilo neko drugo vrijeme u kojem su se navijači radovali opstanku u ligi. Sada živimo, rekao bih, najljepše trenutke Osijekove povijesti, konkurentni smo najboljim hrvatskim momčadima, vjerujem da će navijačima ovogodišnja utakmica s Hrvatskim dragovoljcem ostati u puno ljepšem sjećanju – zaključeno je na ‘pressici’

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)

Facebook Comments