Ned. svi 22nd, 2022

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Robert Seligman – šef Odsjeka za sport! ‘Zanat’ izučio na borilištima i u realnom sektoru!

2 min read
...okušao se već i u realnom sektoru, kao voditelj poslovnih segmenata tvrtke, stoga mu ne manjka i rukovoditeljskih sposobnosti.
robert seligman

Osječanin Robert Seligman priznati je svjetski gimnastičar i smatra se jednim od najboljih hrvatskih gimnastičarskih reprezentativaca. O njegovim sportskim uspjesima govori i činjenica da je višestruki državni prvak na konju s hvataljkama te državni prvak u višeboju. Važna funkcija dodijeljena mu je 1. listopada ove godine kada je postao djelatnikom Odsjeka za sport Grada Osijeka, a svakako zaslužuje takvu ulogu s obzirom da je čak osam puta proglašavan za najboljeg sportaša i to ne samo Osijeka, već i Osječko-baranjske županije. Istovremeno, okušao se već i u realnom sektoru, kao voditelj poslovnih segmenata tvrtke, stoga mu ne manjka i rukovoditeljskih sposobnosti. Naime, osim vrhunskog sportaša u njemu se krije i osoba kvalitetnih organizacijskih i voditeljskih vještina što ga je bilo dovelo do mjesta voditelja Ugostiteljstva u Sokol centru, nakon čega je postao voditeljem za prodaju u Coca-Coli. Konkurirao je i postao prvi čovjek sporta Grada Osijeka.

– Nisam stranački čovjek, ali apsolutno dajem i davao sam podršku Ivanu Radiću, županu Ivanu Anušiću. Gradonačelnika Radića, kao i dogradonačelnika Dragana Vulina, poznajem niz godina – počeo je Seligman.

– Zatekle su me neke situacije i problemi, koje smo odmah krenuli rješavati… Ne mogu reći da rad u Odsjeku za sport i općenito u našem sportu nije bio dobar. Ja sam, kao što sam imao priliku reći, bio korisnik svih tih programa, kao i moj klub. Da nije bilo Grada Osijeka i ostalih tijela sportske zajednice, ne bih mogao napraviti vrhunske rezultate. I uvijek sam naglašavao kako sam zahvalan Gradu Osijeku na svemu, ali želim sada podići sve na višu razinu, promijeniti stvari koje nisu valjale, ali i nastaviti ili nadograditi sve ono što je dobro. Vjerujem kako će se vrlo brzo vidjeti promjene nabolje – počeo je Seligman telefonski za OsijekExpress, naglašavajući kako se u ovom trenutku ‘znoji’ nad proračunom, stavkom sporta, za ’22. godinu, a što planira zaključiti kroz mjesec dana…

Analizirale su se stvari koje su od vitalne važnosti, a to je da klubovi egzistiraju i imaju stabilnu situaciju. Neke stvari, poput osiguravanja prijevoza na natjecanja, će ostati iste, no promjena će biti mnogo, a sve će se uskoro saznati.

– Imamo jako malo stručnih obrazovanih trenera u sportu, a posebice onih koji rade s vrhunskim sportašima. Najveći broj naših trenera su volonteri ili su na honoraru. Tu moramo napraviti zaokret – nastavio je, naglasivši…

– Mi smo servis, ali aktivni servis, mi smo tu zbog sporta i sportaša. Mi moramo davati ritam, a oni iskoristiti sve što nudimo.

Foto: Youtube (screenshot)

Facebook Comments