28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Klinika za infektivne bolesti: Rodilja je umrla zbog multiorganskog zatajenja

1 min read
"Sa žaljenjem priopćavamo da je danas, 2. studenog, preminula bolesnica rođena 1979. godine, koja je nakon učinjene hitne sekcije i dovršetka trudnoće premještena u našu Kliniku zbog covid-19 pneumonije i teškog zatajenja kardiorespiratornog sustava", navode iz bolnice.
bolnica

Klinika za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” objavila je u utorak kako je kod preminule rodilje zaražene covidom-19 došlo do multiorganskog zatajenja unatoč poduzetom liječenju kao i da se utvrđuju okolnosti smrti 23 dana stare bebe koja je umrla u subotu, 30. listopada.

“Sa žaljenjem priopćavamo da je danas, 2. studenog, preminula bolesnica rođena 1979. godine, koja je nakon učinjene hitne sekcije i dovršetka trudnoće premještena u našu Kliniku zbog covid-19 pneumonije i teškog zatajenja kardiorespiratornog sustava”, navode iz bolnice.

“U našoj ustanovi je započeta izvantjelesna oksigenacija (ECMO). U daljnjem tijeku boravka dolazi do multiorganskog zatajenja te bolest, usprkos poduzetim mjerama liječenja, završava smrtnim ishodom”, navodi se u priopćenju Ravnateljstva koje je obitelji preminule izrazilo sućut.

Iz Klinike su priopćili i da se utvrđuju okolnosti smrti djeteta starog 23 dana koje je umrlo 30. listopada. “Sve okolnosti smrti se utvrđuju te će nakon potrebne analize kompletne medicinske dokumentacije i eventualnih dodatnih postupaka, javnost biti informirana o uzrocima smrti. Upućujemo iskrenu sućut obitelji u ovom teškom trenutku”, navodi Ravnateljstvo Klinike.

(Hina)

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments