15. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Grad vodi brigu o starijima u potrebi: Radić osigurao za potrebite 1.400.000 kuna!

2 min read
Paralelno s tom mjerom, Radić najavljuje i jaču organizaciju poludnevnih boravaka, tematskih radionica, izleta i različitih aktivnosti kojima se smanjuje usamljenost.

Gradonačelnik Osijeka Ivan Radić prethodnih dana je predstavio niz demografskih mjera pomoći i motivacije djeci i roditeljima, mladim ljudima, ali je predstavljen i novi paket mjera pomoći socijalno potrebitim građanima starije dobi, a za što je osigurano 1.400.000 kuna. Svi umirovljenici Osijeka, čiji su mjesečni prihodi u posljednjem kvartalu niži od cenzusa, za listopad, studeni i prosinac će dobiti 300 kuna. Jednako tako, samci stariji od 55, a koji su ili dugotrajno nezaposleni ili nisu radno sposobno, jednokratno će primiti pomoć od 800 kuna.

– Mirovine se usklađuju s kretanjem plaća i troškovima, no umirovljenici s najnižim prihodima to i najmanje osjete. Da bi to ublažili, kreirali smo pomoć od 100 kuna za po tri mjeseca, a onima čiji je ukupni prihod niži od utvrđenog prihodovnog cenzusa. U namjeri proširenja te mjere za što veći broj umirovljenika, povećali smo prihodovni cenzus za 300 kuna. Za to je osigurano 1,2 milijuna kuna, a za drugu spomenutu kategoriju 250 tisuća – rekao je gradonačelnik Osijeka Ivan Radić, dočim je potpredsjednik Gradskog vijeća Grada Osijeka Drago Šerić dodao kako će nakon tih izmjena novčanu pomoć moći ostvariti umirovljenik samac, čiji je ukupni mjesečni prihod zadnja tri mjeseca ispod 1.700 kuna, odnosno onaj u kućanstvu, čiji su prihodi ispod 2.700 kuna.

Prethodno su ti iznosi bili 1.400 i 2.400 kuna.

Paralelno s tom mjerom, Radić najavljuje i jaču organizaciju poludnevnih boravaka, tematskih radionica, izleta i različitih aktivnosti kojima se smanjuje usamljenost.

Foto: OsijekExpress.co (arhiva, ilustracija)

Facebook Comments