29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

18,58 milijardi kuna za projekt ‘Slavonija, Baranja i Srijem’!

2 min read
U sklopu Projekta 'Slavonija, Baranja i Srijem' od listopada 2016. do kraja rujna ove godine ugovoreno 18,58 milijardi kuna!
andrej plenković

Danas je, 12.studenog 2021., u Pleternici održana 12. sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem kojom je predsjedao premijer Andrej Plenković koji je ostalim članovima Savjeta predstavio informacije vezane uz ugovoreni, jedinstveni razvojni Projekt ‘Slavonija, Baranja i Srijem.’

Sjednici su prisustvovali ministrice i ministri Josip Aladrović, Mario Banožić, Oleg Butković, Nataša Tramišak i Marija Vučković te župani i gradonačelnici s područja Slavonije i Baranje.

Na samom otvorenju sjednice premijer Plenković je naglasio ostvareni porast ugovorenih sredstava i to čak za 2,05 milijardi kuna više u odnosu na podatke koji su predstavljeni na prošloj sjednici Savjeta koja se održala lani u listopadu u Našicama na kojoj je, podsjetimo, Savjet prihvatio Dodatak br. 2 Razvojnog sporazuma za područje Slavonije, Baranje i Srijema kojim je uključeno novih 38 razvojnih projekata i to u vrijednosti od 10.7 milijardi kuna.

Savjet za Slavoniju, Baranju i Srijem osnovan je 2017.god. kao savjetodavno tijelo u području koordinacije i praćenja korištenja europskih strukturnih i investicijskih fondova, a Plenković je izjavio kako je za projekte koji se pokreću na području pet slavonskih županija, a provode se u sklopu Projekta ‘Slavonija, Baranja i Srijem’ od listopada 2016. do kraja rujna ove godine ugovoreno 18,58 milijardi kuna, od čega je isplaćeno 10,3 milijarde.

Premijer  Plenković poručio je da je temeljna svrha osnivanja Savjeta stvaranje okvira unutar kojeg će se sustavno moći pratiti napredak ulaganja i razvoja na području Slavonije, Baranje i Srijema te je naglasio važnost  oporavka i budućnosti Slavonije koja je značajna za Hrvatsku.

Osvrnuo se također na pandemijsku situaciju u Slavoniji i rekao kako je Vlada, od posljednjeg sastanka, bila usmjerena na suzbijanje različitih posljedica pandemije te da su politikom uspjeli očuvati 700 tisuća radnih mjesta u privatnom sektoru i  uz to pomogli 120 tisuća poduzeća. U pet slavonskih županija isplaćeno je 1,2 milijarde kuna u svrhu očuvanja radnih mjesta za 100 tisuća zaposlenika i 14 tisuća poslodavaca, dodao je premijer Plenković…

Foto: Youtube (screenshot)

Facebook Comments