Ned. stu 28th, 2021

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Aladrović: Prosvjedi imaju političke elemente! O onima koji odbiju testiranje odlučuje poslodavac!

1 min read
Ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne skrbi, Josip Aladrović, danas je rekao da može shvatiti još neko vrijeme ljude koji se ne žele cijepiti, ali ne i one koji odbijaju testiranje.

Od ponoći vrijedi šira primjena Covid potvrda. Cijeli javni sektor od ponoći će na vratima provjeravati potvrde ili tražiti negativne rezultate testova. Ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne skrbi, Josip Aladrović, danas je rekao da može shvatiti još neko vrijeme ljude koji se ne žele cijepiti, ali ne i one koji odbijaju testiranje.

Iako će od ponoći i zaposlenima u realnom sektoru biti potrebna Covid potvrda da bi ušli u primjerice poštu po paket, najviše će promjenu osjetiti javni sektor. A tu dolazimo i do pitanja što će biti s onima koji odbiju testiranje, a Covid potvrdu nemaju.

– Ako se pojave pojedinačni slučajevi, poslodavci će odlučivati o sudbinama ljudi, no nadam se da se takvi slučajevi neće ponoviti – kazao je Aladrović, nastavljajući govoriti o prosvjedima koji se održavaju posvuda u Hrvatskoj.

– Oni sigurno od početka imaju političke elemente i isključivo političke elemente, a ne neke druge. Pronaći ‘racio’ u tim prosvjedima je teško. Siguran sam da će prosvjedi jenjavati u nekom trenutku, a kada se dokaže da nemaju logiku – zaključio je ministar.

Foto: Youtube (screenshot)

Facebook Comments