28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Javni sektor u Osijeku i OBŽ počeo s testiranjima: 5 zaposlenika škola pozitivno…

2 min read
- Iz Županije i županijskih institucija i ustanova testiralo se jutros 87 djelatnika, od kojih 54 iz Županije. I upravo iz Županije je jedna pozitivna osoba. A od 70 zaposlenika u školama, kojima je Županija osnivač, bilo je 5 pozitivnih osoba na jutrošnjem testiranju - izvijestio je Mato Lukić.
Foto: OsijekExpress.com (arhiva)

Foto: OsijekExpress.com (arhiva)

Dan prije uvođenja obveznih Covid potvrda ili negativnih testova u javnom sektoru, zamjenik župana i šef Stožera CZ OBŽ Mato Lukić iznio je podatke jutrošnjih testiranja djelatnika u Županiji, kao i školama gdje je Županija osnivač. Testiralo se jutros u osječkom Domu zdravlja i našičkoj bolnici od 6 do 7.30. Zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin pridružio se ‘pressici’ o istoj temi. Među zaposlenicima javnog sektora, a među onima koji, očito, nisu cijepljeni ili nisu preboljeli, odnosno nemaju Covid potvrdu, nađeno je više pozitivnih osoba. Kontrola potvrda kreće od sutra. Podatci koje imaju nisu potpuni, jer ima li onih koji se ne žele testirati, nije poznati. To će se tek sutra ujutro znati kada se budu kontrolirale potvrde.

– Iz Županije i županijskih institucija i ustanova testiralo se jutros 87 djelatnika, od kojih 54 iz Županije. I upravo iz Županije je jedna pozitivna osoba. A od 70 zaposlenika u školama, kojima je Županija osnivač, bilo je 5 pozitivnih osoba na jutrošnjem testiranju – izvijestio je Mato Lukić.

Odluku o obveznom testiranju za one koji nemaju Covid potvrdu donio je Župan Ivan Anušić, a na temelju Odluke Stožera CZ. Pročelnici, ravnatelji… prenijeli su informacije zaposlenicima gdje se i kada testirati. Testovi vrijede 48 sati.

U Gradu Osijeku stvari stoje ovako… Gradonačelnik je donio istu Odluku, također na temelju Odluke Stožera. Odnosi se na Grad i gradske institucije i ustanove, poduzeća…, svakako škole, kojima je Grad osnivač.

– Od 212 osoba u Gradskoj upravi, 56 se mora testirati, no neki će imati potvrdu kao vjerojatni slučajevi, na temelju preboljenja u kući (potvrda liječnika koja nije Covid potvrda, ali je dostatan dokument za rad nap.a.), a dio je primio i prvu dozu cjepiva posljednjih dana, sukladno čemu će broj padati – počeo je Dragan Vulin, dodajući kako je ukupan broj potrebnih testiranja unutar gradskog sustava, što uključuje poduzeća, škole…, oko 900 osoba.

– U školama 82,46% ima Covid potvrde. Svega 203 djelatnika su prijavljena za testiranje – nizao je Vulin.

Testiranje će se za njih provoditi i danas i sutra, za Gradsku upravu danas poslijepodne.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)

Facebook Comments