Ned. stu 28th, 2021

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Sinoć: Automobilom udario vozača bicikla, teško ga ozlijedio i pobjegao! Pronađen je!

1 min read
Za počinjeno kazneno djelo Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu članak 227. Kaznenog zakona Republike Hrvatske počinitelj će se kazniti kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina, a za kazneno djelo Nepružanje pomoći članak 123. Kaznenog zakona Republike Hrvatske kaznit će se kaznom zatvora do tri godine - zaključuju.

U ponedjeljak, oko 17,30 sati, na cesti između Donjeg Miholjca i Viljeva, dogodila se teška prometna nesreća – javlja PU OBŽ i nastavlja…

Do prometne nesreće je došlo na način da se osobni automobil kojim je upravljao  29-godišnji hrvatski državljanin kretao iz smjera Donjeg Miholjca u smjeru Viljevu te je u jednom trenutku zbog neprilagođene brzine stanju i uvjetima na kolniku (noćni uvjeti vožnje) nije uočio vozača bicikla koji se kretao u istom smjeru i svojim prednjim desnim djelom vozila udario u stražnji dio bicikla.

Vozač osobnog automobila nije se zaustavio već se udaljio u nepoznatom smjeru, a da prethodno nije pružio pomoć 53-godišnjem hrvatskom državljaninu. U ovoj prometnoj nesreći ozlijeđeni vozač bicikla je teško tjelesno ozlijeđen, a policija je naknadno pronašla vozača osobnog automobila protiv kojeg nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo kaznenu prijavu zbog počinjenog kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu i Nepružanje pomoći protiv 29-godišnjaka.

Za počinjeno kazneno djelo Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu članak 227. Kaznenog zakona Republike Hrvatske počinitelj će se kazniti kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina, a za kazneno djelo Nepružanje pomoći članak 123. Kaznenog zakona Republike Hrvatske kaznit će se kaznom zatvora do tri godine – zaključuju.

Foto: Google Street View (screenshot, ilustracija) & Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments