Ned. stu 28th, 2021

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Adventski Kaleidoskop na Trgu: Vaše fotografije, ljudi i obitelji na pročeljima zgrada!

2 min read
I sada će cijeli Trg Ante Starčevića biti osvijetljen projekcijama, jednako blještav i veseo, ali s Vašim slikama, Vašom i našom poviješću, ljudima koji čine ovaj grad. Nešto ljepše i emotivnije nije se moglo ni zamisliti za rođendan Osijeka i početak blagdanskog raspoloženja, najčarobnije dijela godine.

Valja Vam požuriti i odabrati fotografiju i poslati na adresu Kulturnog centra do subote 27.11. Jer, pošaljete li ‘fotku’ na info@kulturni-centar.hr, a autori kaleidoskopa istu odaberu, bit će dio spektakularne instalacije na Trgu Ante Starčevića za Dan Grada Osijeka 2. prosinca, kao i za početak Adventa u Osijeku.

Trenuci svakodnevnog života grada zabilježeni foto objektivom njegovih stanovnika, oživjet će brojna lijepa sjećanja i povezati različite generacije, a Trg Ante Starčevića 2.12.2021. od 18 do 24 sata učiniti velikim vremenoplovom – javljaju iz Kulturnog centra, a koji će rukovoditi ovom ‘operacijom’. Zamislite lica i zgrade našeg grada, ljudi…, koji su koračali i koračaju istim asfaltom, istim pločnicima kao i Vi… Bit će to istinski spektakl za 235. rođendan Osijeka i početak najboljeg Adventa do sada!

Drugog prosinca grad Osijek proslavit će svoj 235. rođendan. Velikih 235 godina duge i značajne povijesti grada kojeg ne čine samo njegovi povijesni simboli, statue, zgrade i institucije, nego prvenstveno – ljudi. Građani koji su tijekom stoljeća i godina gradili njegov identitet, navike, kulturu i oblikovali život u njemu – pojačava emociju i poziv na slanje fotografija Kulturni centar. Pošaljite svoju (obiteljsku) fotografiju nastalu u omiljenim trenucima i zakucima Grada! Slanjem ste dali pravo prikazivanja, razumije se, ali to Vam je jasno i bez da napišemo.

A onda… Sjetite se kako je Kaleidoskop izgledao u Tvrđi, na Trgu… I sada će cijeli Trg Ante Starčevića biti osvijetljen projekcijama, jednako blještav i veseo, ali s Vašim slikama, Vašom i našom poviješću, ljudima koji čine ovaj grad. Nešto ljepše i emotivnije nije se moglo ni zamisliti za rođendan Osijeka i početak blagdanskog raspoloženja, najčarobnijeg dijela godine.

Premijera će biti, pročitali ste 2.12. No, ovakav projekt zahtjeva i probu. Ali, to ćemo već Vi i mi ‘namirisati’ na vrijeme.

Foto: Davor Lončarić (ustupljeno za objavu, arhiva, ilustracija)

Facebook Comments