28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Kod Bobote masovna grobnica! Nakon pregleda 1/3 prostora, nađeno 10 posmrtnih ostataka!

1 min read
Od '16. godine na ovamo na području Vukovarsko-srijemske županije pronađeno je 18 posmrtnih ostataka, a od kojih je 16 identificirano.

Od jučerašnjih pet, danas su u terenskim istraživanjima, a pregledom tek trećine područja, naši istražitelji pronašli posmrtne ostatke najmanje 10 osoba. Pregledava se područje nedaleko Bobote i Pačetina, u blizini ilegalnog odlagališta otpada. To je masovna grobnica.

Mjesto istraživanja i ekshumacije posjetio je danas i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

– Deset obitelji će s današnjim danom, odnosno s danom provedenog procesa identifikacije, koji će tek uslijediti nakon ovog čina kojeg sad provodimo, eshumacija pa identifikacija, dobiti svoj mir – kazao je Medved.

Od ’16. godine na ovamo na području Vukovarsko-srijemske županije pronađeno je 18 posmrtnih ostataka, a od kojih je 16 identificirano.

– U potrazi za osobama nestalim u Domovinskom ratu, provedbom terenskih istraživanja na području Bobote u Vukovarsko-srijemskoj županiji 24. studenoga 2021. pronađeni su posmrtni ostaci najmanje pet osoba, koji prema preliminarnim nalazima potječu iz Domovinskoga rata – javilo je jučer Ministarstvo hrvatskih branitelja, a koje je organiziralo ekshumaciju, dočim je i daljnje pretraživanje lokacije u tijeku, u suradnji s drugim nadležnim tijelima.

Pronađeni posmrtni ostaci, sada 10, bit će prevezeni na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu radi daljnje obrade i identifikacije. S utvrđenim nalazima pravodobno će biti upoznate obitelji nestalih osoba – dodaju iz Ministarstva.

Podsjetimo, Republika Hrvatska putem Ministarstva hrvatskih branitelja još uvijek traga za 1.853 osobe iz Domovinskoga rata, od kojih je njih 520 s područja Vukovarsko-srijemske županije – zaključuje se.

Foto: Google Street View (screenshot)

Facebook Comments