3. lipnja 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

‘Odapeo’ je Žaper, pogodio sastav grede i vratnice, lopta se odbila prema tlu iiiii – STOP

2 min read
Tu je sliku, zacijelo, vraćao i VAR nekoliko puta, sudac Pajač stajao na travnjaku i prislanjao slušalicu uhu, da bi nakon više minuta razgovora VAR kazao kako gola nema...

Igrala se 83. minuta utakmice. To je ono vrijeme kada su ‘živci nategnuti kao strune’, jer vrijeme ‘curi’, a u rukama imate ‘vrapca’, tek 1-1 na vlastitoj travi. ‘Odapeo’ je Žaper s oko 20 metara, pogodio sastav grede i vratnice, lopta se odbila prema tlu iiiii – STOP.

Tu je sliku, zacijelo, vraćao i VAR nekoliko puta, sudac Pajač stajao na travnjaku i prislanjao slušalicu uhu, da bi nakon više minuta razgovora VAR kazao kako gola nema, kako lopta nije punim obujmom prešla crtu gola. Ima fotografija koje kruže internetom, svakako i uvećanih snimaka, a na kojima nama laicima izgleda drugačije. No, nije nam namjera osporiti nekoga tko ima sve kamere i sve ‘frameove’ utakmice. Valjda su bolje vidjeli od nas. Napokon, mi zapravo navijamo za Osijek. Iako…

Pa ipak, bio je to trenutak kada se utakmica preokrenula u potpunosti i Osijek je u sljedećih nekoliko minuta stigao do zasluženih i pravednih 3-1. Osijek je ispratio Lokomotivu bez boda.

Lokomotiva je danas povela u Gradskom vrtu. Od 9. minute s u imali 0-1. Osijek je, preko Nejašmića, poravnao u 40. I sve ćemo preskočiti, pa i crveni karton Lokomotive u 72. Sve drugo bilo je manje bitno, sve do 83. minute i opisanog trenutka.

A onda, osjetilo se kako tu nije kraj…

Centrirao je Miloš, Mierez pucao s desetak metara, lopta je došla do Dakua koji s ruba 5-erca pogađa za 2:1. Sve je bilo filigranski točno, bez zaleđa. Zasvirao je Scooter u 88. minuti. Svega 4 minute poslije Lokomotiva je ostala bez još jednog igrača. Sve je to bilo čisto, opet drugi žuti karton. A u uvjetima bez dvojice i uz sudačku nadoknadu od još 4 minute, Osijek nije oklijevao ‘podebljati saldo’. Bila je 96. minuta, sam kraj… Fiolić se izborio za loptu u kaznenom prostoru i onda fantastično pogodio suprotni desni kut za 3:1.

– Ušli smo sto posto agresivno, maksimalno angažirani, znali smo da ih moramo napadati visoko da bismo došli do prilika. Bili smo bolja momčad iako smo nespretno primili pogodak, ali sve u svemu zasluženo smo pobijedili – kazao je prvotimac Osijeka Petar Bočkaj nakon susreta.

Osijek poslije 16 odigranih utakmice predvodi tablicu s 34 boda.

Foto: Youtube, NK Osijek (screenshot)

Facebook Comments