29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO: Podignut stijeg grada! Počela proslava 235. rođendana! Radić: Čestitam svima naš dan!

1 min read
Sutra je centralno slavlje Dana grada i Svečana sjednica kojoj će prisustvovati premijer Andrej Plenković i drugi visoki uzvanici. Otvara se i Adventiranje.

Podizanjem stijega grada, zastave Osijeka, a na Trgu Ante Starčevića, počelo je večeras obilježavanje Dana Grada Osijeka, 235. rođendan Osijeka, dan kada su se tri gradske cjeline spojile u jednu i postale ono što danas znamo kao svoj voljeni grad. Gradonačelnik Ivan Radić je podigao barjak na Trgu uz ‘a capella’ pjesmu Akvarela.

Stijeg su donijeli pripadnici Sokolske garde OBŽ, a uz pomoć članova retfalačkog DVD-a gradonačelnik Radić je jarbolom podigao zastavu.

– Danas smo svečano podigli gradski stijeg, što je jedna lijepa tradicija u okviru proslave Dana grada Osijeka. Prisjećamo se 2. prosinca 1786. kada su se naše tada najvažnije tri gradske cjeline ujedinile, Tvrđa, Gornji i Donji grad.
Sutra proslavljamo 235. rođendan grada na Dravi. Tim povodom pripremili smo brojna iznenađenja i darove, poput besplatne vožnje javnim gradskim prijevozom, besplatnog ulaska na Gradske bazene, u Zoološki vrt, podjele komposta i mnogih drugih iznenađenja – nizao je gradonačelnik Radić za govornicom na središnjem osječkom trgu.

Sutra je centralno slavlje Dana grada i Svečana sjednica kojoj će prisustvovati premijer Andrej Plenković i drugi visoki uzvanici. Otvara se i Adventiranje.

– Još jednom čestitam svima naš dan – zaključio je Radić.

Foto: OsijekExpress.com

Facebook Comments