13. kolovoza 2022.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Lovro Pogorelić nastupa u Kulturnom centru Osijek! Ulaz bez prethodne najave!

1 min read
Velikan hrvatskog pijanizma Lovro Pogorelić nastupit će u sklopu Koncertnog ciklusa grada, 4. prosinca u Kulturnom centru Osijek - javlja organizator, KC.

Velikan hrvatskog pijanizma Lovro Pogorelić nastupit će u sklopu Koncertnog ciklusa grada, 4. prosinca u Kulturnom centru Osijek – javlja organizator, KC.

Hrvatski klavirski lav“, „Pijanist s velikim P “,„klavirski talent iz kategorije velikana“, samo su neki od epiteta koje hrvatska i svjetska glazbena kritika i publika nepodijeljeno veže uz njega i njegovo umjetničko djelovanje, a priliku za uživanje u izvedbi ovog ingenioznog glazbenika Osječani će imati u subotu, 4. prosinca s početkom u 20 sati u Kulturnom centru Osijek – dodaju.

Na programu koncerta Lovre Pogorelića u Osijeku naći se tri velika i zahtjevna djela, neka od njih koja pripadaju najpoznatijim klavirskim djelima glazbene literature: Slike s izložbe M.P. Musorgskoga, Sonata Josipa Štolcera Slavenskog te Transcedentalne etide F. Liszta.

Kao i na sve koncerte u sklopu Koncertnog ciklusa grada, ulaz na koncert je sloboda, bez prethodne najave putem e-maila, isključivo uz predočenje važeće Covid potvrde na ulazu – zaključuju.

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments