13. kolovoza 2022.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Tjedan Izraela ove godine uz Zagreb i Osijek – i u Belišću!

2 min read
Tjedan Izraela kulturna je manifestacija koju organiziramo već dvadesettreću godinu zaredom s ciljem približavanja izraelske i židovske tradicije i kulture hrvatskoj publici... - navode organizatori.

Manifestacija Tjedan, Izraela koja se već 23 godine organizira u Hrvatskoj, počinje i ove godine u subotu 11. prosinca i u Osijeku, uz ovogodišnje uključenje i Grada Belišća. U sklopu Tjedna Izraela ove godine će se održati, a kao izdvojeni događaji u našem gradu i okolici, koncert Quodlibet Klezmorim iz Zagreba, u nedjelju 12. prosinca u 19:30 sati u Kulturnom centru u Osijeku i monodrama Damira Mađarića “Dječak koji je govorio Bogu” u srijedu 15. prosinca u 20:00 sati u Centru za kulturu Sigmund Romberg u Belišću. No, događaja je puno više…

Tjedan Izraela kulturna je manifestacija koju organiziramo već dvadesettreću godinu zaredom s ciljem približavanja izraelske i židovske tradicije i kulture hrvatskoj publici. Prezentirali smo različite programe: glazbene, kazališne, filmske, književne, gastronomske, kongresne, izložbene i druge, omogućivši publici upoznavanje s najrazličitijim aspektima židovske tradicije i ponekim od najeminentnijih svjetskih umjetnika. Projekt je predstavio najbolje židovske izvođače i izvedbe iz Hrvatske te renomirane goste iz inozemstva: Hrvatske, Izraela, Poljske, Slovačke, Italije, Francuske, Njemačke, Srbije, Indije, BiH, Norveške, Slovenije… – navode organizatori, Židovska općina u Zagrebu i Osijeku, dodajući…

Prošle godine dio programa prenijeli smo zbog epidemioloških zapreka na društvene mreže, a i ove ćete godine najatraktivnije programe moći pratiti iz vašeg doma na YouTube Live kanalu u unaprijed određenom terminu i besplatno. Danas, nakon što je različite programe vidjelo više desetaka tisuća gledatelja, možemo ustvrditi da je Tjedan Izraela najgledaniji odnosno najposjećeniji kontinuirani javni projekt Židovske općine Zagreb – navode organizatori.

Poželite li doći na programe koji se održavaju u auditoriju Židovske općine Zagreb, molimo najavite dolazak unaprijed e-mailom (jcz@zg.t-com.hr) ili telefonom (01 4922692). U prijavi navedite imena i prezimena gledatelja te ostavite Vaš kontakt (e-mail i telefon). S obzirom na ograničeni broj mjesta, gledalište ćemo popunjavati redoslijedom Vaših prijava. Konačnu potvrdu Vaše rezervacije naše će Vam službe dostaviti mailom ili telefonom. Ulaz je moguć uz predočenje potvrde rezervacije i EU Covid potvrde. Programi koji se održavaju u auditoriju ŽOZ bit će snimljeni te javno prikazivani. Prijavom i dolaskom na programe dajete suglasnost i pristanak za javno snimanje i javno prikazivanje snimke. Za ulazak na programe koji se održavaju u Osijeku i Belišću potrebna je direktna prijava organizatorima (Kulturnom centru Osijek i Centru za kulturu Sigmund Romberg). Na ulazu je obavezno predočiti EU Covid potvrdu. Za dobivanje poveznice za gledanje programa na You Tube kanalu možete se prijaviti mailom (jcz@zg.t-com.hr) Poveznice će biti dostupne i na web stranici ŽOZ na dan projekcije. Projekcije će se održati u unaprijed navedenom terminu bez mogućnosti repriznog gledanja. Ulaz na sve programe i gledanje programa su besplatni – zaključuju organizatori.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija) & Pixabay (ilustracija)

Tjedan-Izraela-2021

Facebook Comments