29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

U Iktusu sve idealno, a veslači odlaze! – piše Radio Osijek

2 min read
Odlazak iz kluba najbolje juniorke Lune Keretić, juniora Karla Krstića (koji je prestao trenirati) te najperspektivnijih hrvatskih veslača - braće Lončarić- na skupštini se nitko nije sjetio ni spomenuti... - piše Radio Osijek.

Na godišnjoj izvještajnoj skupštini Veslačkog kluba Iktus čuli su se hvalospjevi o ostvarenim uspjesima, a ni riječju nije spomenut najveći neuspjeh – odlazak četvero veslača, među kojima i su i braća Patrik i Anton Lončarić – piše Radio Osijek o godišnjoj skupštini jednog od najslavnijih osječkih sportskih kolektiva.

U Iktusu je održana godišnja skupština kluba na kojoj je podneseno izvješće o radu u ovoj godini te su predstavljeni sportski i financijski planovi za 2022. godinu. Pred 19 članova skupštine kluba predsjednik Boris Popadić, tajnica Mirna Rajle Brođanac i glavni trener Krešimir Ižaković istaknuli su kako je 2021. bila uspješna godina u kojoj je pet članova nastupalo na međunarodnim natjecanjima, godina će biti završena pozitivno u financijskom smislu, a 60% proračuna od gotovo milijun kuna osigurali su Grad Osijek i Osječko-baranjska županija. U financiranje su se uključili i brojni sponzori koji podupiru različite projekte među kojima je istaknut Projekt 100 veslača. Najavljeno je kako će i proračun u sljedećoj godini biti gotovo milijun kuna, organizirat će se masovnija Miholjska regata te Iktus Challenge kojemu je glavni cilj popularizacija veslanja u gradu. Najavljeno je i dodatno opremanje kluba različitim sportskim rekvizitima te istaknuto kako je sportska inspekcija dala pozitivnu ocjenu Veslačkom klubu Iktus. U sljedeću veslačku godinu Iktus ulazi s 20 kadeta, 20 juniora i 2 seniora, izvijestio je Krešimir Ižaković koji očekuje ponovo dobre rezultate – niže Radio Osijek, dodajući kako je ove godine izostalo proglašenje počasnih članova kluba.

(…) Odlazak iz kluba najbolje juniorke Lune Keretić, juniora Karla Krstića (koji je prestao trenirati) te najperspektivnijih hrvatskih veslača – braće Lončarić- na skupštini se nitko nije sjetio ni spomenuti iako je potpuno jasno da će se to itekako osjetiti u vremenu koje je pred nama. (…) …a poziv na skupštinu objavljen je samo na oglasnoj ploči, unatoč brojnim suvremenim sredstvima komunikacije – dodaje se u izvještaju Radio Osijeka, a kojeg u cijelosti možete čitati na njihovim mrežnim stranicama.

Foto: Facebook (screenshot, ilustracija)

Facebook Comments