2. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Drenjančević iz KBC-a za HTV: Najmlađi pacijent na respiratoru ima 17 godina!

2 min read
Nadalje, dodaje kako 70% Covid pacijenata u osječkom KBC-u nije cijepljeno, kako oni u ukupnom broju prevladavaju, kako ih je oko tri četvrtine. Ima i cijepljenih, razumije se.
drenjančević

Domagoj Drenjančević, pomoćnik ravnatelja za kvalitetu KBC-a u Osijeku, bio je gostom središnjeg Dnevnika HTV-a. Epidemiološka ‘slika’ u Osječko-baranjskoj županiji je bolja, sugerira stagnacija brojki, no svi ti podatci su i dalje visoki, vrlo često je i dalje trećina među testiranima pozitivna, u bolnicama velik broj Covid pacijenata… Stagnaciju, kaže dr. Drenjančević, KBC osjeti, ali je priljev bolesnika koji dolaze s Covidom u KBC i dalje visok, često dvoznamenkast…

– Srećom, dvoznamenkasti broj se i otpušta na dnevnoj razini. Zauzeto je oko 65% naših kapaciteta. Jednako je i s kapacitetima u Respiracijskom centru, a gdje su osobe različite životne dobi. Dišu i žive uz potporu mehaničke ventilacije. Pacijenti su od 17 godina pa do onih iza 80 godina – kazao je za Dnevnik HTV-a dr. Drenjančević.

Nadalje, dodaje kako 70% Covid pacijenata u osječkom KBC-u nije cijepljeno, kako oni u ukupnom broju prevladavaju, kako ih je oko tri četvrtine. Ima i cijepljenih, razumije se.

– Da, iako su cijepljeni s dvije doze, ali cijepljeni su prije više od pola godine. Sve studije pokazuju da imunost nakon cijepljenja se gubi i slabi i iznad i nakon šest mjeseci je potrebno i docijepljivanje – nastavio je Drenjančević.

– Iskustva zemalja koje su provele cijepljenje s trećom dozom pokazuju da je broj hospitalizacija i teških oblika značajno manji. To su dokazi koje je nemoguće oboriti. Svi naši djelatnici, kojima je bio rok, cijepili su se trećom dozom – zaključio je dr. Domagoj Drenjančević.

Foto: Youtube (arhiva, ilustracija, screenshot)

Facebook Comments