15. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Osijek u konkurenciji 24 europska grada za najljepši božićni tramvaj!

1 min read
Nadalje, fotografije brojnih tramvaja zaista su impresivne. 'Skockani' su i iznutra i izvana, pojedini ih gradovi imaju i više, ali naš Osijek svakako konkurira za visoku poziciju. Napokon, u društvu smo prilično zvučnih europskih imena, a to nije mala stvar.

Češki ‘transportni časopis’ i portal MHD86.cz načinio je ‘online’ anketu – u kojem gradu vozi najljepši božićni tramvaj, a u njihovim prijedlozima našao se svakako i naš osječki. O.K., nisu baš dodali najreprezentativnije fotografije našeg tramvaja, izostali su detalji interijera, a koji je i više nego veličanstven, ali Osijek i GPP se svakako imaju čime odvagnuti s drugim gradovima Europe.

Portal je u konkurenciju stavio svakako češke Prag, Liberec, Ostravu, Most, Plzen, Olomouc i Brno, potom mađarske Budimpeštu i Miškolc, nizozemski Amsterdam, švicarske Basel i Zürich, belgijski Gent, poljske Varšavu, Krakow, Poznan, Torun, Lodz i Gorzow, njemačku Gothu, austrijski Graz i rumunjski Ploesti… Osijek je tako u konkurenciji 24 europska grada, a kako stoji? Nemamo pojma za sada. Jer, glasovali smo za Osijek, ali nismo dobili uvid u trenutno stanje glasova, osim da ih ima više od 10.000 do sada.

Nadalje, fotografije brojnih tramvaja zaista su impresivne. ‘Skockani’ su i iznutra i izvana, pojedini ih gradovi imaju i više, ali naš Osijek svakako konkurira za visoku poziciju. Napokon, u društvu smo prilično zvučnih europskih imena, a to nije mala stvar.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)

Facebook Comments