29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Studentima 26 stipendija Zaklade Srce grada Osijeka: Ukupna vrijednost 540.000 kuna!

2 min read
-Uz stipendiju su za pomoć u dodatnom stručnom i znanstvenom radu studentima dostupni i mentori – prijatelji Zaklade na osječkim fakultetima, kao i mogućnost suradnje s donatorima Zaklade kroz praktično usavršavanje – pojasnio je upravitelj Zaklade Romano Krisitć.

26 redovnih studenata primilo je stipendije Zaklade „Srce grada Osijeka“ pojedinačne vrijednosti 18 tisuća kuna. Stipendije su im uručili zamjenica osječkog gradonačelnika Jasenka Crnković, upravitelj Zaklade Romano Kristić i  predsjednik Upravnog odbora Zaklade Vladimir Ham. Ukupna vrijednost stipendija iznosi 540 tisuća kuna.

Tom prigodom zamjenica osječkog gradonačelnika Jasenka Crnković zahvalila je svima koji  svojim donacijama podržavaju rad Zaklade te pozvala stipendiste da nastave biti najbolji ambasadori Zaklade i svoja pozitivna iskustva prenesu  i drugim studentima koji će u nadolazećim godinama imati koristi od ovakve stipendije.

– Dobro je već poznato da Grad Osijek stipendira i potiče svoje najizvrsnije učenike i studente kako u području deficitarnih zanimanja i STEM području, tako i putem svoje Zaklade „Srce grada Osijeka“ koja je najizdašnija stipendija koju Grad Osijek nudi a primarno je namijenjena djeci iz obitelji slabijeg imovinskog stanja. Iznimno nam je drago što Grad Osijek na ovaj način investira u ono najbolje, a to je znanje i poticanje izvrsnosti kod naših studenata – izjavila je zamjenica Crnković.

– Uz stipendiju su za pomoć u dodatnom stručnom i znanstvenom radu studentima dostupni i mentori – prijatelji Zaklade na osječkim fakultetima, kao i mogućnost suradnje s donatorima Zaklade kroz praktično usavršavanje – pojasnio je upravitelj Zaklade Romano Krisitć.

– Ovo je najizdašnija stipendija na tržištu stipendija u Hrvatskoj jer ne traje samo devet mjeseci koliko traje akademska godina već dvanaest mjeseci, a za studente su omogućena i poticajna sredstva ukoliko uspješno upišu sljedeću akademsku godinu i ukoliko polože sve ispite, čime mogu dobiti dva puta po tri tisuće kuna kao dodatak na mjesečnu stipendiju  – pojasnio je predsjednik Upravnog odbora Zaklade Vladimir Ham.

U ime svih stipendistica i stipendista zahvalila se višegodišnja stipendistica Zaklade  i izvrsna studentica završne godine Diplomskog sveučilišnog studija medicinsko-laboratorijske dijagnostike Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku Hatidže Vejseli.

Tekst i foto: Grad Osijek

Facebook Comments