29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Grad prodao Lesnini zemljište! Grade centar i zapošljavaju 100 ljudi!

2 min read
Zadovoljstvo novom investicijom i otvaranjem radnih mjesta u gradu istaknuo je osječki gradonačelnik ocijenivši kako se zahuktava investicijski val na području grada Osijeka.

Ugovor o kupoprodaji građevinskog zemljišta na području Gospodarske zone Jug u Osijeku potpisali su utorak gradonačelnik Osijeka Ivan Radić i predsjednik Uprave Lesnine Hrvatska Rajko Magdalenc.

Riječ je o ugovoru kojim se Lesnina na zemljištu između južne obilaznice i „S“ ceste u Osijeku obvezuje u roku tri godine izgraditi novi trgovački centar te u roku jedne godine od dana ishođenja uporabne dozvole zaposliti najmanje 100 osoba.

Zadovoljstvo novom investicijom i otvaranjem radnih mjesta u gradu istaknuo je osječki gradonačelnik ocijenivši kako se zahuktava investicijski val na području grada Osijeka.

– Popunjena je gospodarska zona u Tenji, popunili smo prvu fazu zone u Nemetinu, trenutačno razgovaramo s mnogim investitorima oko prodaje 10 zemljišta druge faze, a kroz ITU mehanizam 2021.-2027. uložit ćemo preko 15 milijuna kuna u proširenje zone. Šest od devet parcela u IT parku je prodano, gdje uskoro krećemo i u izgradnju centralne zgrade, što je investicija vrijedna 40-50 milijuna kuna. Sada razvijamo i Gospodarsku zonu Jug gdje će osim Lesnine uskoro biti i Gospodarski centar koji gradimo zajedno s Osječko-baranjskom županijom – istaknuo je gradonačelnik Radić.

Radić je podsjetio kako je Grad Osijek u cijelosti ukinuo komunalni doprinos za sve gospodarske subjekte na području grad Osijeka, što doprinosi dobroj poduzetničkoj klimi.

– Govorimo o milijunima kuna koje investitori štede dolaskom u Osijek jer su oslobođeni plaćanja komunalnog doprinosa. Siguran sam da će ta mjera potaknuti i druge investitore da dođu u naš grad. Svaka investicija je dobrodošla, radimo na tome da privučemo što veći broj investitora, osobito kada govorimo o otvaranju novih radnih mjesta – dodao je gradonačelnik Radić.

Realizacijom ovoga ugovora Lesnina konačno može ostvariti dugoočekivanu ambiciju izgradnje centra za prodaju namještaja Lesnina XXXL, vrijednosti oko 15 milijuna eura. Vlastitim sredstvima izgradit će i komunalnu infrastrukturu.

Prema riječima Rajka Magdalenca, predsjednika Uprave Lesnine Hrvatska, u prvoj fazi projekta sagradit će se centar brenda Lesnina veličine 20.000 četvornih metara, dok će se u drugoj fazi na 10.000 četvornih metara izgraditi trgovački centar Momax.

Prokurist Lesnine Bojan Papič istaknuo je kako je siguran da će pritom imati potporu gradske administracije u ishođenju potrebnih dozvola, referirajući se na brzinu realizacije ovoga ugovora.

Teskt i foto: Grad Osijek

Facebook Comments