28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Gradonačelnik Radić najavio nastavak Adventiranja i Božićnog tramvaja do 31.12.

2 min read
Spojiti će Osijek na taj način Adventiranje, HeadOnEast, ponajveću gastro i eno manifestaciju u Hrvatskoj, svakako na njezinom istoku, a najljepši i najrazvedeniji Advent će se produžiti još 7 dana.

Veliko zanimanje, prije svega građanki i građana, ali i gostiju Osijeka, svakako i ugostitelja na osječkom Adventiranju, rezultirao je odlukom osječkog gradonačelnika Ivana Radića o nastavku manifestacije i nakon Božića. Konkretno, gradonačelnik Osijeka Ivan Radić najavio je danas nastavak Adventiranja i Božićnog tramavaja i nakon Badnjaka i Božića, sve do 31. prosinca i Silvestrova, a kada će se u Osijeku na otvorenom čekati Nova 2022. godina.

Spojiti će Osijek na taj način Adventiranje, HeadOnEast, ponajveću gastro i eno manifestaciju u Hrvatskoj, svakako na njezinom istoku, a najljepši i najrazvedeniji Advent će se produžiti još 7 dana. Uz sve to, a kako je najavljeno još i ranije, panoramski kotač u Osijeku, tzv. ‘ferris wheel’, ili u Osijeku nazvan ‘Sky View’, ostaje i poslije, sve do konca siječnja naredne godine. Sve su prilike kako blagdanskog osjećaja i dobrog ozračja u Osijeku neće manjkati ni poslije. Kaže se kako nakon blagdana slijedi ‘depresivno razdoblje’, što u Osijeku evidentno neće biti slučaj.

– Zbog velikog interesa i reakcija sugrađana, posjetitelja i ugostitelja, odlučili smo produžiti Adventiranje i Božićni tramvaj do 31. prosinca. Nadam se da smo svojim sugrađankama i sugrađanima uspjeli uljepšati blagdane svim događajima i iznenađenjima ovog Adventa – dodao je Radić.

Produženo osječko Adventiranje tako je uz novu turističku atrakciju postalo uvertira u trodnevni festival hedonizma na hrvatskom istoku. Naime, 29. prosinca počinje HeadOnEast, a trajat će sve do 31.12. kada Osijek s Ivanom Zakom na glavnom trgu ulazi u novu godinu.  

Sva tri događaja zajedno organiziraju Grad Osijek i Osječko-baranjska županija.

– Htjeli smo da ovaj Advent u Osijeku bude najljepši u Hrvatskoj i mislim da smo u tome uspjeli. Odmah nakon Adventa ide manifestacija HeadOnEast koju nismo mogli ranije organizirati zbog vremenskih prilika. Pozivam sve da dođu i na produžetak Adventa i na HeadOnEeast, sigurno danas u gradu Osijeku možete pronaći za svakoga po nešto – poručio je župan.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)

Facebook Comments