2. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Krenuo ‘ferris wheel’! Radić i Anušić ‘stisnuli gumb’! Okreće se ‘kod Školjke’! Do kraja siječnja!

2 min read
Osijek je tako postao jedan od rijetkih gradova uz pojedine europske metropole, a u kojoj se 'nastanilo' panoramsko kolo.

Provozao se i Vaš autor. I odlično je! 🙂

Okrenuo se panoramski kotač u Osijeku, tzv. ‘ferris wheel’, Sky View nazvan za osječke prilike i svoju premijernu vožnju, a nakon prvog sastavljanja poslije puta iz Turske i dolaska u Osijeku, prije nego iz Osijeka, kao ishodišne točke, krene na put Europom i svijetom. Gradonačelnik Osijeka Ivan Radić i župan osječko-baranjski Ivan Anušić otvorili su i svečano pustili u rad panoramski kotač ‘kod Školjke’, a koji će sljedećih mjesec dana nuditi krasan pogled s visina na Osijek.

Osijek je tako postao jedan od rijetkih gradova uz pojedine europske metropole, a u kojoj se ‘nastanilo’ panoramsko kolo. Visine je 35 metara, ima 24 kabine s po 6 sjedala, što znači da u jednoj vožnji ponad Osijeka može ponijeti 144 putnika. U Osijek je stigao prije oko 10-tak dana, da bi danas, nakon zahtjevnog procesa montaže, okrenuo probne krugove i ‘na put’ iznad Osijeka provozao prve goste.

Vožnja za odrasle je 50 kuna, djecu do 12 godina 40, a klince do 3 godine besplatno. Vožnja traje oko 5 do 7 minuta. Inače, Panoramski kotač ,,Sky View” radit će svakoga dana od 10 do 23 sata, osim na Badnjak i Silvestrovo kada će raditi od 10 do 21, dok će na Božić biti otvoren od 16 do 23 sata.

– Željeli smo građanima i posjetiteljima grada Osijeka ovog Adventa pružiti turističku atrakciju kakvu imaju sve velike europske i svjetske metropole. Sada ga ima i slavonska metropola. Ovo je najveći kotač u Hrvatskoj, a u Osijeku će ostati do kraja siječnja, tako da će se svi zainteresirani stići provozati – rekao je gradonačelnik Radić te najavio nastavak Adventiranja i božićnog tramvaja.  

– Zbog velikog interesa i reakcija sugrađana, posjetitelja i ugostitelja, odlučili smo produžiti Adventiranje i Božićni tramvaj do 31. prosinca. Također smo na Badnjak od 20 sati, kao i na Silvestrovo cijeli dan, osigurali besplatan javni gradski prijevoz. Nadam se da smo svojim sugrađankama i sugrađanima uspjeli uljepšati blagdane svim događajima i iznenađenjima ovog Adventa – dodao je Radić.

Produženo osječko Adventiranje tako je uz novu turističku atrakciju postalo uvertira u trodnevni festival hedonizma na hrvatskom istoku. Naime, 29. prosinca počinje HeadOnEast, a trajat će sve do 31.12. kada Osijek s Ivanom Zakom na glavnom trgu ulazi u novu godinu.

Sva tri događaja zajedno organiziraju Grad Osijek i Osječko-baranjska županija.

– Htjeli smo da ovaj Advent u Osijeku bude najljepši u Hrvatskoj i mislim da smo u tome uspjeli. Odmah nakon Adventa ide manifestacija HeadOnEast koju nismo mogli ranije organizirati zbog vremenskih prilika. Pozivam sve da dođu i na produžetak Adventa i na HeadOnEeast, sigurno danas u gradu Osijeku možete pronaći za svakoga po nešto – poručio je župan.

Foto: OsijekExpress.com

Facebook Comments