20. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO: Zimske službe na terenu! Bačeno 100 tona soli! Gradonačelnik Radić: Pohvale svima!

2 min read
Zimske službe od ranog jutra su na terenu. Unikom čisti ulice, i kolnike i nogostupe, raliči, posipa solju.

Do 10 sati jutros Unikom je već bacio 100 tona soli na ceste i nogostupe u Osijeku. Sve je prometno, sve je prohodno. Svi su pravovremeno reagirali, Unikom još od ponoći s ‘prvom dozom’ soli. Gradonačelnik Osijeka Ivan Radić bio je jutros na terenu…

Državni hidrometeorološki zavoda javlja kako su jutros u Osijeku, do 7 sati, pala 4 centimetra snijega. Zimske službe od ranog jutra su na terenu. Unikom čisti ulice, i kolnike i nogostupe, raliči, posipa solju. Jutros su ih kod Eurodoma obišli direktor Unikoma Mario Turalija, pročelnik Igor Pandžić, svakako gradonačelnik Osijeka Ivan Radić.

– Kao što vidite, službe su odmah reagirale. Pohvaljujem ih. I Unikom i GPP. Još sinoć, jučer, prije ponoći, dok je padala kiša, Unikom je bio spreman, odmah su izašli na teren i bacili oko 25 tona soli. Ponovili su to tijekom noći, ponovno jutros, treći puta oko 6.30 sati, sada opet. Ukupno je bačeno 100 tona soli, 180 kilometara cesta i nogostupa je ‘posoljeno’, sve su ceste prometne, svi nogostupi prohodni. Na terenu je svih 14 velikih i 6 malih strojeva Unikoma, najmanje 50 ljudi radi na čišćenju i mogu reći da smo prvi snijeg dočekali spremni – kazao je ispred Eurodoma gradonačelnik Osijeka Ivan Radić, dajući do znanja i kako je GPP pravovremeno reagirao i kako rješava svoju situaciju zaleđenih gornjih vodova.

Naime, tramvaji jutros u Osijeku nisu krenuli. Ledena kiša zaledjela je žice, gornje vodove. Ako bi vozili tramvaji, trpjeli bi motori, možda i pregorjeli. GPP je odmah ubacio autobuse na tramvajske linije i sada čeka podizanje temperature tijekom poslijepodneva.

– Promet sve odvija nesmetano. Zahvaljujem svima. Tako i GPP-u na brzoj reakciji – nastavio je gradonačelnik Ivan Radić, pozivajući za kraj i građane da čiste ispred svojih domova, kao i da vozači bez zimske opreme ne idu promet.

Foto: Grad Osijek

Facebook Comments