17. lipnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

‘Napredni Slavonac’: U 4:20 ujutro 15-godišnjak automobilom sletio s kolnika!

2 min read
Ima toga još, ali na tri smo slučaja stali...
policija 2

Iako prometna ‘rubrika’ priopćenja Policijske uprave osječko-baranjske ‘poskakuje’ od pijanih vozača tijekom blagdana, napose onih koji su uživali u vožnji bez vozačke dozvole, tri su vozača privukla posebnu pozornost. Proljetne temperature su na cestu ‘poslale’ pijanog biciklistu i motociklistu, a ‘šamion’ vikenda je 15-godišnjak za volanom!

– U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su  dvije prometne nesreća s materijalnom štetom na području Osijeka. U razdoblju od 24. do 26. prosinca, na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu je zaustavljeno 13 vozača od kojih 10 vozača osobnog automobila i 3 vozača bicikla, koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi – počinje policijsko priopćenje, ali pazite sada ova tri slučaja…

– Najveća prisutnost alkohola evidentirana je dana 26. prosinca, u 1:50 sati, u Valenovcu, kada je u nadzoru prometu zaustavljen biciklist 31-godišnji hrvatski državljanin iz Valenovca. Vozaču bicikla evidentirana je prisutnost alkohola u krvi od 2,40 grama po kilogramu.

– U 21:55 sati, u Feričancima, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba  lako tjelesno ozlijeđena. Motociklist 31-godišnji hrvatski državljanin iz Donje Motičine upravljao je motociklom prije stjecanja prava na upravljanje i zbog  neprilagođene brzine kretanja sletio s kolnika. Vozaču motocikla evidentirana je prisutnost alkohola u krvi od 1,98 grama po kilogramu. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 42500 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „A“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 12 negativnih prekršajnih bodova.

– U 4,20 sati, u Bokšiću, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lako tjelesno ozlijeđena. Vozač osobnog automobila, 15-godišnji hrvatski državljanin je zbog neprilagođene brzine kretanja sletio s kolnika te je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 22 500 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova – stoji u priopćenju.

Ima toga još, ali na tri smo slučaja stali…

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments