13. kolovoza 2022.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

HeadOnEast: Kreće spektakl svjetla, glazbe, hrane, pića i umjetnosti! Najbolje od ‘istoka’!

2 min read
...počinje dugoočekivani i uvijek radostan HeadOnEast, manifestacija svog bogatstva i čarolije istoka Hrvatske.

Danas, nakon dva odgađanja u ranijim terminima, ali ovoga puta spojen s produženim Adventiranjem, a u božićnoj ‘scenografiji’ žaruljica, golemih kupola i ‘ferris wheela’, sa zaista, rekao bi Ćiro Blažević, ‘egzemplernim sastavom’ glazbene, gastronomske i eno ponude, počinje dugoočekivani i uvijek radostan HeadOnEast, manifestacija svog bogatstva i čarolije istoka Hrvatske. Cijeli događaj kreće od 18:30 sati ‘kod Školjke’, odnosno u Parku kralja Držislava. I zato ‘drž’te se’ 🙂

Prvo, već 18 sati ‘upalit će se’ Kaleidoskop, veličanstvena igra svjetla, a kakvoj smo već više puta svjedočili u Osijeku, ali kod koje svaki puta iznenađuju novi oblici, novi eksterijeri, novo šarenilo, novo pretvaranje postojećih vizura u neočekivane likove. Dvije će kupole biti pod kaleidoskopom, ali i okoliš, tlo… Bit će to, u najmanju ruku, još jedan vrhunski blještav trenutak.

A za to vrijeme u još jednoj kupoli Vas čekaju ‘tri medaljaša tekuće ponude’ – pivo, vino i rakija. Kupola do, bit će za ‘streetfood’, tzv. gastro kupola.

Razumije se, iz bratskog Pečuha dolaze i ‘streetperformeri’ umjetnici najrazličitijih sposobnosti i kreacija.

Napokon, danas, tri su koncerta – Border, Mangroove i The Morenos. Dan poslije, sutra u četvrtak, spektakl se glazbom nastavlja i kroz DJ HeadOnEast, Nipplepeople i Vinyl 33. Koncerti oba dana kreću od 18 sati, zadnji počinje u 22, a sve se proteže do ponoći.

I pitanje dan pitanjima – kiša?

– Ne brinite. Rekli smo da HeadOnEast ide makar ‘sjekire padale’. Naime, dogodi li se loše vrijeme, zamišljeno je da publika preuzme kupole, skrije se od kiše, a koncerti će se nastaviti na pozornici. Na sve smo mislili – rekao je telefonski za OsijekExpress.com Ivan Kristijan Majić, direktor Kulturnog centra u Osijeku i jedan od organizatora manifestacije.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)

Facebook Comments