29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Hrđavi ‘šarac’ na roštilju, ali i ‘bubnjevi’ i mreže za ribolov… doveli do kaznene prijave!

1 min read
Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92 - zaključuje policija.

U četvrtak, 16. prosinca, u Bilju, postupajući temeljem operativnih saznanja i naloga suda, policijski službenici su obavili pretragu obiteljske kuće vlasništvo 39-godišnjeg hrvatskog državljanina – javlja PU OBŽ i nastavlja…

Pretragom su pronašli i oduzeli minobacačku minu kalibra 120 milimetara, topnički projektil kalibra 20 milimetara, eksplozivno streljivo iz II svjetskog rata, upaljač za protupješačku minu, vježbovnu kumulativnu tromblonsku minu, tijelo protupješačke mine s upaljačem, mitraljez M53 te više komada nedopuštenog ribarskog alata.

Nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo kaznenu prijavu.

Podsjećamo građane da akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“ još traje.

Pozivamo građane, koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Molimo Vas da takva sredstva ne donosite u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja. O namjeri predaje obavijeste nas na broj 192 ili osobno u najbližoj policijskoj postaji. Poslat ćemo stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92 – zaključuje policija.

Foto: PU OBŽ

Facebook Comments