21. veljače 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Osijek doveo još dva igrača! Jednog ‘oteo’ Rijeci, drugog ‘iz bazena’ Crvene Zvezde!?

2 min read
- Kristian će biti cijelo vrijeme uz prvu momčad, dok će Mihajlo minute skupljati igrajući za drugu momčad, a trenirati s prvotimcima... - nastavio je menadžer Osijeka.

Nova dva igrača stigla su u Gradski vrt. Jednog je Osijek ‘preoteo’ Rijeci, a drugi je kratko igrao i za Crvenu Zvezdu. Potonji ima i hrvatsku putovnicu već 5 godina, a uslijed čega neće ‘zauzimati’ mjesto za strance.

Poslije Nikole Janjića, Gradski vrt je ‘udomio’ još dva igrača, a koji se smatraju zalogom budućnosti, jer riječ je o 19-godišnjaku i 23-godišnjaku velikih talenta i perspektive. Kristian Fućak, 23-godišnji ofenzivni igrač kupljen je iz riječkog Orijenta, slovi za ponajboljeg igrača Druge HNL, a višegodišnji ugovor s Osijekom potpisao je i Mihajlo Baić, 19-godišnji napadač iz Srbije, iz tamošnjeg Čukaričkog, koji će se kroz drugu momčad Osijeka nastojati nametnuti.

– Osim što pokušavamo dovesti značajnija nogometna imena vodimo računa i o klupskoj budućnosti, sigurno su nam ova dva igrača su zalog za budućnost i vjerujem da će nam dati puno zadovoljstva u predstojećim mjesecima i godinama… – rekao je trener Osijeka Nenad Bjelica.

– Kristian će biti cijelo vrijeme uz prvu momčad, dok će Mihajlo minute skupljati igrajući za drugu momčad, a trenirati s prvotimcima… – nastavio je menadžer Osijeka.

– Došao sam iz Druge lige u veliki klub. Hvala treneru i klupskom vodstvu što su me doveli, pokušat ću što prije doći do statusa kojeg trener očekuje i pružit ću sve od sebe da pomognem klubu i opravdam očekivanja. Pratio sam Osijek i cijelu Prvu HNL i sretan sam što sam došao u klub u kojem će mi trener biti Nenad Bjelica. Siguran sam da ću uz njega dodatno napredovati, konkurencija je velika, ali potrudit ću se pokazati da zaslužujem mjesto u momčadi. Prije šest mjeseci rekao bih da se najbolje osjećam kao krilo, ali uz trenera Eda Flega u Orijentu sam napredovao kao središnji napadač i ta pozicija mi sada više odgovara budući da sam bliže golu – o svom dolasku za mrežnu stranicu NK Osijek kazao je Fućak, a Baić nastavio…

– Osjećaj je bio izvanredan što sam dobio čast trenirati s igračima kakvi su u Osijeku. Imam samo riječi hvale, prvi dojmovi su odlični i oduševljen sam svime što sam zatekao. Sada je sve na meni. U Čukaričkom sam bio najbolji strijelac u kadetskom uzrastu, isto ponavljao i u mlađim uzrastima reprezentacije, ali kasnije sam imao neke poteze koji se nisu pokazali najboljima za moj igrački razvoj – rekao je Baić.

Foto: Pixabay (ilustracija)