13. kolovoza 2022.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Direktorica Kinematografa Osijek: U našem kinu se sutra ne mijenja, zapravo, ništa!

2 min read
Kada je o multipleks kinima riječ, primjena maski za lice i nos za trajanja cijele projekcije, a u sustavu prodaje njihovih proizvoda, ulaznica i hrane, grickalica..., epidemiološke mjere svakako su jači 'uteg' u poslovanju.

Kina su više puta završila posljednjih dana sastavnicom rečenica Stožera Civilne zaštite, s nacionalne razine i govornice, a u najavi strožih mjera u primjeni od sutra, od ponedjeljka 10. siječnja, najavljujući primjenu maski za lice i nos. A tu se zapravo, poučila nas je telefonski, za OsijekExpress.com, mr.sc. Marijana Bošnjak, direktorica Kinematografa Osijek, nije promijenilo ništa.

– Takva mjera je već neko vrijeme u primjeni. Naša publika je to odavno odgovorno prihvatila. Nikada nismo s našom publikom imali teškoća u razumjevanju mjera. Nose maske tijekom trajanja cijele projekcije filma. Postala je to gotovo stvar navike, kao što nam je svima postalo praktički automatski stvaljanje maske prilikom ulaska u bilo koju trgovinu. Ponosno mogu reći kako nije zabilježen niti jedan slučaj transmisije koronavirusa u našem kinu, koliko znam ni drugima. Raspored sjedenja je također prorijeđen, odnosno broj osoba na projekciji. Za nas se od sutra ne mijenja ništa – kazala je Bošnjak telefonski, dodajući kako, u financijskom i poslovnom smislu, epidemija ostavlja traga u kinematografiji kroz povećanje broja projekcija za manji broj mogućih posjetitelja, ali da se kao i sve druge industrije, bore na tržištu kako znaju i umiju.

– Više vrlo uspješnih naslova i filmova u našem repertoaru pomoglo je povratku publike u kina nakon prvih mjera početkom epidemije i restrikcija koje su tada bile na snazi. Bilo je teško, nije ni sada lako, ali veseli nas povratak publike – nastavila je Bošnjak, čije riječi sugeriraju na problem ‘zakona opadajućih prinosa’, odnosno veće troškove kroz više projekcija, ali manji prihod, s obzirom na prorijeđen sustav sjedenja.

Usput, kada je riječ o Kinematografima Osijek ikinu Urania, sve pršti od dobrih filmova i broja projekcija. Valja Vam samo odabrati.

Kada je o multipleks kinima riječ, primjena maski za lice i nos za trajanja cijele projekcije, a u sustavu prodaje njihovih proizvoda, ulaznica i hrane, grickalica…, epidemiološke mjere svakako su jači ‘uteg’ u poslovanju.

“Uporaba maski obvezna je bez obzira na posjedovanje Covid potvrda na vjerskim, umjetničkim programima, kino projekcijama i izložbama te sjednicama predstavničkih tijela”, rečenica je agencijske vijesti nakon konferencije za novinstvo Stožera CZ i ministra policije Davora Božinovića.

Foto: Facebook (screenshot) & Google Street View (screenshot, ilustracija)