Uto. sij 25th, 2022

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Čujete li ‘turiranje’ auta, možda Vam netko pili katalizator!? Događaj iz Zagreba otkriva ‘modus operandi’!

2 min read
- Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom 24-godišnjakam zbog sumnje da su počinili četiri kaznena djela „Krađa“ - počinje priopćenje policije.

Prethodnih mjeseci nije bila rijetkost krađa katalizatora u Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji. Lopovi ih kasnije utrže, a vlasnicima vozila ostaje velika šteta, tehnički neispravan automobil… Policija, čini nam se, do sada nije u priopćenjima pisala o ‘tehnici krađa’, ali čini se da valja pripaziti na ovo što ćete pročitati. ‘Modus operandi’ dvojice lopova u Zagrebu otkriva u najmanju ruku bizaran pristup, a na kojeg valja pripaziti…

– Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom 24-godišnjakam zbog sumnje da su počinili četiri kaznena djela „Krađa“ – počinje priopćenje policije.

– Sumnja se da su se između 16. studenoga i 18. prosinca 2021. godine, u namjeri oduzimanja tuđe pokretne stvari s ciljem da je protupravno prisvoje, unajmljenim osobnim automobilom marke Peugeot zagrebačkih registarskih oznaka, u četiri navrata zajedno dovezli do osobnih automobila na parkiralištima na području Dugava i Utrina. Potom je, sumnja se, jedan od osumnjičenih s ciljem odvraćanja pažnje od počinjenja kaznenog djela pritiskanjem papučice gasa vozila proizvodio prekomjernu buku dok je drugi ručnom auto-dizalicom podizao vozila, zavlačio se ispod njih, a potom kružnom pilom rezao katalizatore. Potom su se, sumnja se, vozilom zajedno dali u bijeg, a otuđene katalizatore naknadno su prodali i novac dobiven od prodaje međusobno podijelili te potrošili. Materijalna šteta iznosi oko 11.000 kuna – niže policija i zaključuje.

– Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenih je podneseno posebno izvješće podnijeto Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu – zaključuju.

Foto: Pixabay (ilustracija)