Uto. sij 25th, 2022

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Od travnja će rasti cijene plina, struje… Ćorić: Što blaže! Plenković: Niz alata na raspolaganju!

2 min read
Komentari stižu iz Vlade RH, a gdje je ministar gospodarstva Tomislav Ćorić odmah najavio kako će se činiti sve da se ublaži rast cijena.

Siječanj će proći, s njim i veljača i ožujak, a onda…!? U travnju se očekuje rast cijena energenata, što se na društveno prihvatljiv način ‘u eteru’ ljepše naziva – korekcija cijena na gore. Dakle, od travnja ’22. godine možemo oečkivati rast cijena plina, struje… Komentari stižu iz Vlade RH, a gdje je ministar gospodarstva Tomislav Ćorić odmah najavio kako će se činiti sve da se ublaži rast cijena.

– Ono što će uslijediti od travnja ove godine je korekcija cijena na gore. Ona se u vrlo visokim postotcima dogodila na razini cijele Europske unije i to nije moguće izbjeći. Ono što je moguće, moguće je učiniti to da ta korekcija u Hrvatskoj bude što je moguće blaža – kazao je ministar Ćorić.

Da ne dođe do značajnijeg udara na standard, akcije najavljuje i premijer Andrej Plenković, odajući kako se već uspjelo ‘svim mjerama koje poduzimaju,  u tišini i vrlo diskretno, osigurati da za građanstvo nije došlo do povećanja cijena energenata, niti plina niti struje’.

– …nismo došli u situaciju da smo doživjeli udar na ekonomski standard građana već do sada, što se u mnogim drugim zemljama dogodilo. Da ne govorim o tome da kada je skočila cijena nafte, da smo limitirali cijene… – nizao je Plenković, najavivši kako se radi na ublažavanju i smanjenju bilo kakvog značajnijeg udara na standard građana, koji bi se mogao dogoditi nakon travnja.

Plenković zaključuje kako će Vlada i svi resori raditi na tome, kako postoje mjere, čitav niz alata na raspolaganju.

Foto: OBŽ (arhiva, screenshot)