13. kolovoza 2022.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Ovog ljeta kupanje na Kopiki! Radić: Do sezone otvaramo olimpijski i okrugli bazen!

2 min read
U ovom trenutku na Kopiki su bageri, raskopava se okoliš olimpijskog bazena...

Rok prve faze rekonstrukcije osječke Copacabane je 180 dana. Počeli su neimari bagerima kopati jučer, 10. siječnja. Reći će to da će se ove godne Osječanke i Osječani kupati na Kopiki. Za ovu kupališnu sezonu, a u okviru prve faze rekonstrukcije, bit će ‘skockani’ olimpijski bazen, nekoć duboki okrugli, sada plići, sa ugostiteljskim sadržajem, bit će riješena najzad i odvodnja, sve sukladno pravilima EU, što uključuje postrojenja i filtracije, a najzad će biti riješen i okoliš Kopike. U srpnju, dame i gospodo, idemo na kupanje na Copacabanu.

Ovo je prva rekonstrukcija osječke Kopike od njezine izgradnje, otprije 46 godina. Nova osječka vlast namaknula je adekvatna sredstva za prvu fazu rekonstrukcije, za drugu će posegnuti prema fondovima EU, prema ministarstvu. Radove izvodi Projektgradnja Plus. Vrijednost prve faze je približno 30 milijuna kuna.

U ovom trenutku na Kopiki su bageri, raskopava se okoliš olimpijskog bazena…

– Bit će to pravi olimpijski bazen zadane dubine i dimenzija, potpuno novi – počeo je gradonačelnik Osijeka Ivan Radić.

– S njim se u prvoj fazi rješava i okrugli bazen, nekoć duboki. Naravno, okoliš. A prije toga i postrojenja odvodnje, a kako ne bi klorirana voda odlazila u Dravu prije nego ju se pročisti. Također, sva druga odvodnja bit će spojena na kanalizacijsku mrežu, a ne kao do sada na septičku jamu… – nizao je gradonačelnik.

– Ne zapada li snijeg u ožujku, neće biti izazova oko radova. Mi iskustva imamo. Od bazena u Belom Manastiru, preko brojnih drugih u Hrvatskoj. Rokovi su oštri, ali mi ćemo ih ispoštovati – kazao je i Ivica Crnković, predsjednik uprave Pojektgradnje Plus.

Financijski se u obnovu uključila i Osječko-baranjska županija. Župan Ivan Anušić složio se u Radićevoj najavi o pripremama za apliciranje na fondove i lobiranje sredstava u resornom ministarstvu za ostale faze.

– Ovo je jako važno za Osijek, za Osječko-baranjski županiju, ali i za regiju koja ovdje gravitira – kazao je župan.

Foto: OsijekExpress.com