29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Državni inspektorat opozvao izvjesnu tjesteninu za lasagne! Ima jaja, a ne piše!

2 min read
Podaci o proizvodu: Proizvođač: Pastificio Riscossa F.Ili Mastromauro S.p.A. Corato, Italija, Stavlja na tržište: PLODINE d.d., Ružićeva 29, Rijeka, Obavijest se odnosi isključivo na proizvod sa gore navedenim podacima.

– Državni inspektorat obavještava potrošače o opozivu proizvoda Tjestenina od durum pšenice Riscossa lasagne 500g, LOT broja L143-21-39, najbolje upotrijebiti do 23.05.2024. zbog ne označenog alergena u tragovima – jaja u proizvodu, javlja u četvrtak na svojim mrežnim stranicama HAPIH i dodaje…

– S obzirom da na proizvodu na hrvatskom jeziku nije označen alergen u tragovima –  jaja, proizvod može predstavljati rizik po zdravlje potrošača osjetljivih na isti dok ga osobe koje nisu alergične mogu i dalje upotrebljavati bez ograničenja. Proizvod nije u skladu s Uredbom 178/2002 o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, osnivanju Europske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane i Uredbom (EZ) br. 1169/2011 Europskog parlamenta i Vijeća od 25. listopada 2011. o pružanju informacija o hrani potrošačima, kojom se izmjenjuju i dopunjuju Uredbe (EC) br. 1924/2006 i (EC) br. 1925/2006 Europskog parlamenta i Vijeća Direktive 2000/13 / EZ Europskog parlamenta i Vijeća, Direktive Komisije 2002/67 / EZ i Direktive Komisije 2002/67 / EZ 2008/5 / EZ i Uredbe Komisije (EZ) br. 608/2004 – zaključuju iz HAPIH-a.

O svemu su se oglasile i Plodine…

– …Plodine d.d. mole sve kupce koji su kupili navedeni proizvod da ga odmah prestanu koristiti, te da ga vrate u najbliži prodajni centar Plodina. Kupci će dobiti povrat novca za kupljeni proizvod. Za Plodine d.d. sigurnost kupaca uvijek je na prvom mjestu. Naši proizvodi prolaze sigurnosne testove i kontrole kako bi zadovoljili sve potrebne zahtjeve i standarde. Plodine d.d. do sada nisu zaprimile niti jednu reklamaciju kupaca za navedeni proizvod. Plodine d.d. ispričavaju se svim kupcima zbog neugodnosti koje su u ovom slučaju mogle nastati… – navode između ostalog u priopćenju.

Podaci o proizvodu: Proizvođač: Pastificio Riscossa F.Ili Mastromauro S.p.A. Corato, Italija, Stavlja na tržište: PLODINE d.d., Ružićeva 29, Rijeka, Obavijest se odnosi isključivo na proizvod sa gore navedenim podacima.

Foto: Pixabay (ilustracija)