19. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Po Croatia Airlinesu ‘ispod dravskog mosta teče Dunav’! Greška ispravljena! Ali, to je ‘faul’!

1 min read
Nije to neka velika greška, rekao bi čovjek, ali je pitanje poznavanja činjenica o najvećim hrvatskim gradovima kod onog tko je pisao tekst. Stoga ipak, to je malo veći 'faul'!

Kada je Johann Strauss II. 1866. godine skladao ‘Na lijepom plavom Dunavu’, valcerom je, nemajući pojma, ‘vizionarski’ 156 godina unaprijed, ‘okrznuo’ i Osijek.

Greška je već ispravljena! Odmah po uočavanju. Ali, samo u ‘online’ izdanju časopisa Croatia Airlinesa. Što će reći da će do izdavanja novog, u ožujku ove godine, putnici svih klasa i zrakoplova CA, u eventualnoj dokolici, za trajanja leta, moći prolistati kako ‘ispod dravskog mosta teče Dunav’.

Naime, potkrala se greška u časopisu, Osijek smješten na obale Dunava, citiramo: “Osijek – Ovaj dragulj na Dunavu…”. Nije to neka velika greška, rekao bi čovjek, ali je pitanje poznavanja činjenica o najvećim hrvatskim gradovima kod onog tko je pisao tekst. Stoga ipak, to je malo veći ‘faul’!

A da Vaš autor ne bi napravio neku drugu grešku, tu ćemo tekst i završiti. Dakle, greška je ispravljena u ‘online’ izdanju, ‘packe’ su od Osječanki i Osječana dobili. Ne ponovilo se…

Foto: Pixabay (ilustracija) & CA (screenshot)